NEO’25 krijgt tik in kampioensstrijd en een rondje langs de velden

DE LANGSTRAAT - Met alweer een speelronde achter de rug gaat het nu echt om de knikkers. Er zijn nog genoeg plekken te verdelen, met nog een wisselend aantal wedstrijden te gaan. Een overzicht:

Waalwijk
SV Capelle 1-1 NEO'25
De eerste clash tussen een Sprangse en Waalwijkse club. SV Capelle hield de inmiddels nummer drie op een gelijkspel en deelde daarmee een tik uit aan NEO'25. Hoewel het gat naar nummer een RFC nog steeds maar twee punten is, zit NEO niet in de beste vorm momenteel. RFC won afgelopen weekend dik van PCP, de ploeg die NEO vorige week nog flink op de broek gaf.

RWB 6-0 SSC'55
De andere regioclash in die competitie werd door RWB simpel naar zich toegetrokken. SSC was voor de Waalwijkers geen partij en daarom blijven ze de druk op RFC opvoeren. Pikant detail in die competitie is dat uitgerekend Neo de buren kampioen kan maken. De laatste wedstrijd voor Neo is namelijk thuis tegen RFC. Wint Neo of wordt die wedstrijd gelijk, en wint RWB? Dan is RWB kampioen. Er zit nog wel een speelronde tussen.

Baardwijk 0-2 RKDSV
Een slecht weekend voor de buren van RKC Waalwijk. Allereerst verloor Baardwijk op eigen veld met 0-2 van RKDSV. Hiermee staan zij op de zesde plaats in de vierde klasse c op zondag.

GRC-14 2-1 WSC
Ook WSC wist voor de derde keer op rij geen punt te pakken. Op bezoek bij GRC-14 werd met 2-1 verloren. De degradatiezorgen worden hiermee alleen maar groter, want ze staan nu op de dertiende plaats, van de veertien.

Waspik 4-0 Raamsdonk
Wederom een relatief simpele zege voor Waspik. Helaas voor hen presteert de koploper Be Ready abnormaal. Zij hebben na 22 wedstrijden nog steeds de volle buit, met 66 punten uit 22 wedstrijden. Waspik staat tweede in die competitie.

Loon op Zand:
Berkdijk 1-0 Blauw Wit'81
Wederom een Langstraatse clash. Berkdijk had het nog knap lastig tegen hekkensluiter Blauw Wit, maar uiteindelijk trok de formatie uit Kaatsheuvel wel aan het langste eind. Zij staan nu op de tweede plaats in de vierde klasse c op zondag. Blauw Wit staat laatste en is reeds gedegradeerd.

Uno Animo 2-0 Victoria'03
Een zakelijke driepunter voor de enige club gelegen in Loon op Zand. Victoria werd op eigen terrein met 2-0 verslagen. 'Uno' staat nu vierde in de tweede klasse c op zondag.

Dongen 
Olympia'60 0-5 Irene'58
Waar Olympia'60 eerst nog meedeed in de subtop, is de Dongense ploeg de voorbije weken hard gekelderd op de ranglijst. Na een kansloze nederlaag op eigen veld staat de ploeg nu tiende in de vierde klasse f.

UVV'40 5-1 DVVC
De rode lantaarn is definitief voor DVVC. UVV, dat punten in mindering kreeg, heeft de Dongenaren ingehaald in een rechtstreeks duel. Het zegt genoeg over het seizoen dat DVVC draait.

SC Kruisland 3-5 Dongen
Een broodnodige overwinning voor de hoogst geklasseerde ploeg uit De Langstraat. Hiermee blijft de strijd om plaats twee razend spannend. Achilles Veen heeft nu nog het voordeel, omdat het een beter doelsaldo heeft dan Dongen. Saillant detail is dat de laatste wedstrijd voor Dongen een bezoek aan Achilles Veen is.

ONI 2-1 SV O.S.S. 1920
Een knappe overwinning van de nummer elf die uitkomt in de zaterdagklasse. Tegen nummer twee SV O.S.S. werd de volle buit binnen gesleept. Hoger dan plek elf lijkt er echter niet in te zitten voor ONI.

Heusden
Margriet 2-2 Nieuwkuijk
Dé topper van het weekend in de gemeente Heusden. Daar kon Nieuwkuijk een mega stap zetten naar de titel. Als het won van Margriet, kon de volgende speelronde de titel binnen gesleept worden. Door dit gelijke spel is het gat nog steeds zeven punten, waardoor er nog twee keer gewonnen moet worden, mits Margriet geen punten meer verspeelt. Dit gebeurt allemaal in de derde klasse c op zondag.

Den Dungen 0-3 RKDVC
De ploegen uit de gemeente Heusden presteren goed in de derde klasse c. RKDVC bezet er de vierde plaats, en won afgelopen weekend met 0-3 bij Den Dungen.

Haarsteeg 2-0 EVVC
Wie het in die competitie nog net iets beter doet dan RKDVC, is Haarsteeg. Zij bezetten daar de derde stek en verstevigde die positie, door EVVC in eigen huis met 2-0 over de knie te leggen.

MEC'07 3-1 FC Drunen
In de vijfde klasse op zondag ging FC Drunen onderuit bij MEC'07, uit Maurik. FC Drunen doet mee in het middenveld van de competitie. Ze bezetten de zevende plaats in de vijfde klasse.

HHC'09 1-3 SCZ 
De enige ploeg uit Oudheusden ging thuis onderuit tegen SCZ. HHC is in dezelfde competitie als FC Drunen actief, en doen het daar op zijn zachtst gezegd matig. Ze bezetten de tiende plaats.

FC Tilburg 0-0 Vlijmense Boys
De enige doelpuntloze wedstrijd deze week. Vlijmense Boys hield aan het treffen tegen FC Tilburg één puntje over. Geen man overboord voor het team uit Vlijmen, want ze bevinden zichzelf in niemandsland, met gapende gaten naar de nummers drie en vijf.

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!