Ondanks uitdagingen krijgt Hoppenbrouwers startsein bouw bedrijfspand

DONGEN - Hoppenbrouwers en nieuwe burgemeester Hans Slagboom gaven, ondanks de uitdagingen door lokale netcongestie, het startsein voor de bouw van het nieuwe bedrijfspand in Dongen. Door een energiestrategie toe te passen, zet Hoppenbrouwers een nieuwe stap in haar groei.

Jaap Schaffelaars, vestigingsleider van Hoppenbrouwers Dongen, legt uit dat ze een toekomstbestendig en duurzaam nieuw pand bouwen. "We verdubbelen in grootte. In deze nieuwe ruimte verbeteren we onze dienstverlening en versterken we de technische sector in Dongen, wat positief zal zijn voor de werkgelegenheid en de technische kennis in de regio", legt Schaffelaars uit.

Mogelijkheden
Begin 2023 ontving Hoppenbrouwers een stuk grond in Dongen om het uitbreidingsplan te realiseren. Er kwam een tegenslag op het pad van de Hoppenbrouwers. De netbeheerder meldde dat de aanvraag voor een energieaansluiting was verlopen, hierdoor was er net voldoende capaciteit voor een warmtepomp en één laadpaal. Schaffelaars legt uit dat ze op zoek zijn gegaan naar de mogelijkheden, dit leidde tot een ontwikkeling van een tweedelige strategie. "Met behulp van gedetailleerde simulaties hebben we onze piekmomenten en energiebehoefte in kaart gebracht. Hierdoor kunnen we onze energie slim afstemmen en onze milieu-impact beperken." De technische dienstverlener plaatst een accupakket voor de energieopslag. Ook komen er zonnepanelen voor de energieopwekking.

Ambitie
De centrale elektrische warmtepompinstallatie zorgt voor duurzame verwarming en verkoeling van het gebouw, wat aansluit bij Hoppenbrouwers' ambitie om in 2030 geen directe CO2-uitstoot meer te hebben. Hans Slagboom, de recent geïnstalleerde burgemeester van Dongen, reageert positief op de start van de bouw. "Vandaag markeren we een belangrijke mijlpaal voor onze gemeenschap. Dit project staat symbool voor innovatie, duurzame groei en de versterking van onze lokale economie. Samen bouwen we aan een toekomst vol kansen en mogelijkheden."

Afbeelding: Hoppenbrouwers