Ondernemers en verenigingen bereiden voor op picknick in Vlijmen

VLIJMEN - Dit jaar staat er, net als vorig jaar, een picknick gepland in het Van Greunsvenpark in Vlijmen. Op zondag 30 juni zijn verschillende lokale ondernemers en verenigingen aanwezig. Deze verenigingen zijn bezig met de nodige voorbereidingen, want deze picknick is niet zomaar een picknick.

Sinds 2021 kent de gemeente Heusden een jaarthema. In het jaar 2024 is dit thema 'Verschillen Verbinden'. De organisator van de picknick, Stichting Nationale Feestdagen Vlijmen, legt uit dat het jaarthema verbonden is aan de picknick. Het thema zal tot uitdrukking komen in hapjes, drankjes en muziek. Ook worden er activiteiten geregeld voor de jeugd.

Namen vertalen
VluchtelingenWerk is een van de aanwezigen op de picknick en maken vanuit hun stichting deel uit aan het jaarthema. "Er zijn twee Oekraïense dames aanwezig. Zij zullen hapjes uitdelen." VluchtelingenWerk heeft buiten hapjes, ook een activiteit georganiseerd. "Er is een vluchteling aanwezig om namen in een andere taal te vertalen en te schrijven." Op de picknickdag zijn vrijwilligers aanwezig met een kraampje van VluchtelingenWerk.

Bibliotheek Heusden geeft aan op zoek te zijn naar leuke verhalen om voor te lezen. "Er komen voorlezers van de Heusdense VoorleesExpress en van de bibliotheek zelf." De bibliotheek legt uit dat ze er een gezellige setting van gaan maken. De picknick is voor iedereen toegankelijk en duurt van 15.oo uur tot 19.00 uur.

Foto: Google Streetview