Peter en Menzi uit Dongen organiseren Darttoernooi voor stichting Tess

DONGEN - Peter en Menzi van Laarhoven organiseren op zaterdag 6 april een darttoernooi voor het goede doel Stichting Tess. Als ouders van zoon Alex, die een aangeboren hersenafwijking heeft, begrijpen ze het belang van ondersteunende therapie.

Ondersteunende therapie 

Dankzij ondersteunende therapie met dolfijnen op Curaçao heeft hun zoon positieve verbetering behaald in zijn spraak-taal en zelfvertrouwen.  Ondersteunende therapie is duur, en nadat ze al een keer op eigen houtje naar Curaçao waren gegaan voor de ondersteunde therapie wilden ze graag nog een keer gaan voor hun zoon. Dit bleek echter toch vrij duur te zijn. Hier helpt Stichting Tess bij,  dit is een initiatief dat geld inzamelt voor kinderen met een beperking van 4 tot en met 18 jaar, om dolfijnondersteunde therapie voor hen mogelijk te maken. Deze therapie is een belangrijke aanvulling op de ontwikkeling van kinderen met beperkingen. De therapie werkt doormiddel van de dolfijnen die met hun snuit tegen de handpalm van de kinderen aandrukken en met hoge tonen op een bepaalde frequentie die mensen niet actief kunnen horen iets te activeren in de hersenen.  Dit zou deze kinderen dus zou moeten ondersteunen en net zoals bij Alex de spraak moeten verbeteren.

Het toernooi 

Met het doel om nogmaals van deze therapie gebruik te maken, staan Peter en Menzi op de wachtlijst bij Stichting Tess. Om financiële steun te bieden aan de stichting organiseren Peter en Menzi  op 6 april  een  koppel darttoernooi bij Café ‘t Karrewiel in Dongen-Vaart. Het is echter volgens Peter, die zelf ook dart, geen regulier darttoernooi. Er is gekozen voor andere dartspellen dan normaal zodat iedereen, zelfs de mensen die niet goed kunnen darten, even veel kans maakt op de winst.  Alle opbrengsten van het darttoernooi gaan naar Stichting Tess.

Sponsors die willen bijdragen kunnen contact opnemen met Menzi van Laarhoven: 0651455627

Deel dit bericht met je vrienden!