Plezier en kwaliteit kwamen samen tijdens Passie van de Langstraat

DE LANGSTRAAT - Sporthal De Slagen in Waalwijk stond op 16 en 17 maart in het teken van de Passie van de Langstraat. Dit jaar was het muzikale spektakel voor de vijfde keer te zien.

Magisch
Het podium had toepasselijk de vorm van het kruis. Daarachter stonden steigers waar de acteurs en vertellers meerder keren inklommen, hierdoor leek de sporthal meer op een theater. Nadat iedereen zijn plaats had gevonden, begon het stuk met het letterlijk magische lied ‘It’s a Kind of Magic’ door Judas (Arjan Janissen) en Petrus (Willem Schenkelaars). Als snel sloten het koor en de rest van de cast zich aan.

Afwisseling
Door de vaart en de afwisseling tussen tekst en muziek, vloog de tijd voorbij. Dit kwam mede door de vertellers Stephan Christiaan Peters en Gera de Jong. Hoewel er tijdens vorige edities gebruik werd gemaakt van kaartjes om de tekst te onthouden, vertelde dit duo alles uit het hoofd. De kwaliteit werd door de acteurs ook goed gewaarborgd. Jezus, gespeeld door Rick van den Belt, stol de harten van het publiek met zijn zuivere zang en overtuigende spel. Het lied dat bij het publiek het meeste binnenkwam was ‘Wit Licht’, gezongen door Judas. Waar bij hem de wanhoop en spijt te zien waren, zong Petrus het gevoelige nummer ‘Grijs’.

Kruis
Het was muisstil toen het kruis werd binnengebracht, ondersteund door de zang van Maria (Claire van der Loo). De volgelingen maakten met hun enthousiasme en zuivere zang het spektakel af. Maar het orkest en de band mogen niet vergeten worden. Zij ondersteunden de nummers met mooie melodieën.

'Beste editie tot nu toe'
Regisseuse Belinda van Doorn heeft zichzelf weer overtroffen. De publieksreacties waren namelijk erg positief. Hier en daar was te horen dat deze editie tot nu toe de beste was. Dat de voorstellingen niet uitverkocht waren, deed niet af aan het enthousiasme van het publiek en de spelers. Dit komt door het feit dat er dit keer twee voorstellingen waren in plaats van één.

Thema
Ook dit jaar had het verhaal een actueel tintje. Deze editie had het thema zelfmoord. Na afloop werd de urgentie rondom dit thema benadrukt door een van de vertellers, Gera de Jong. Voor haar inzet tijdens dit evenement, maar ook voor andere initiatieven waar ze zich hard voor maakt, werd ze door burgemeester Sacha Ausems bedankt met een toespraak en een bloemetje.

De Passie van de Langstraat komt volgend jaar weer terug. Iedereen die is geïnteresseerd in een rol of ensembleplek kan zich aanmelden via info@passievandelangstraat.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!