RKC en SC Heerenveen delen punten na gelijkwaardig duel

WAALWIJK -RKC en SC Heerenveen hebben in een gelijkwaardige wedstrijd de punten gedeeld. Door dit punt en de nederlaag van Excelsior staat RKC nu op de veilige vijftiende plaats.

Moeizame eerste helft
De eerste helft begon open. Heerenveen opende het vuur, met een dwarrelschot van Walemark, dat goed verwerkt werd door doelman Vaessen. De grootste kans van de openingsfase was echter voor RKC. Spits David Min werd één op één gezet door Niemeijer, maar trof de benen van doelman Van der Hart. Na die kans raakte de wedstrijd steeds meer op slot. Beide teams hadden grote moeite met kansen creëren, en gingen zodoende terecht met een 0-0 gelijke stand naar de kleedkamer.

Mooie goals
De tweede helft leverde een stuk meer spektakel op. Heerenveen nam in minuut 52 de leiding, na een individuele actie van buitenspeler Sahraoui. Het initiatief lag in die fase van de wedstrijd ook echt bij de Friezen en het leek erop dat RKC met nul punten achterbleef. Niets was minder waar echter, want RKC rechtte de rug en nam het initiatief weer over van Heerenveen. Vanaf minuut 60 viel RKC aan en dat betaalde zich niet veel later uit. Middenvelder Kevin Felida vond de bal plots voor zijn voeten, twijfelde niet en haalde hard uit: met resultaat. Hij trok met dat schot de stand weer gelijk. Er werd verder niet meer gescoord en zodoende eindigde de wedstrijd in 1-1.

Volgende cruciale duel
Donderdag 4 april staat voor RKC de volgende wedstrijd op de agenda. Dan wordt er gespeeld tegen Almere City. Concurrent Excelsior speelt diezelfde midweek tegen koploper PSV.