RKC en Utrecht houden elkaar in evenwicht na spectaculaire tweede helft

WAALWIJK - RKC Waalwijk en FC Utrecht hebben met 2-2 gelijkgespeeld, na een spectaculaire tweede helft. Met dit gelijke spel blijft het ongekend spannend onderin. Het gat met directe concurrent Excelsior blijft hiermee één punt.

Eerste helft
De eerste helft kende een bijzonder tamme openingsfase. Beide ploegen waren zeer slordig met het balbezit en kwamen niet tot grote kansen. Daar kwam in minuut 26 verandering in, toen er door RKC goed werd druk gezet hoog op de helft van Utrecht. Hierdoor vond David Min de bal voor zijn voeten en haalde hij zuiver uit, om de Waalwijkers de voorsprong te bezorgen. Na deze goal bleef RKC zeer degelijk en kwam het niet in de problemen. Zodoende gingen de mannen van Fraser aan de thee met een 1-0 voorsprong.

Tweede helft
De eerste reuzekans in de tweede helft kwam na iets meer dan tien minuten spelen. De bal werd strak voor de goal gegeven en spits Lammers leek de bal binnen te glijden, maar Vaessen redde fraai. In de nastoot blokte Gaari een poging van Toornstra van dichtbij. Niet veel later gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Na een fraaie aanval over de linkerkant, vond Bozdogan de bal voor zijn voeten en kon hij gemakkelijk binnenschuiven. Niet heel veel later sloeg Van den Buijs zeer fraai een aantal linies over, waardoor Min Margaret kon wegsteken. Hij maakte geen fout een op een met de keeper en zette RKC weer op voorsprong. Utrecht gaf zich echter niet gewonnen en kwam weer langszij. Nadat Toornstra de bal klaarlegde voor Lammers, baande hij zich knap door de Waalwijkse verdediging, om de bal vervolgens in de verre hoek te schieten. Utrecht leek nog de comeback compleet te maken via Lammers, maar er werd gevlagd voor buitenspel.

Voor RKC staat de volgende wedstrijd gepland op zondag 5 mei. Dan gaat het op bezoek bij Heracles Almelo. De wedstrijd daar zal om 12.15 uur van start gaan.