RKC houdt cruciale punten in eigen huis

WAALWIJK - Er stond zaterdag 9 maart een cruciale wedstrijd voor RKC Waalwijk op het programma. De ploeg van Henk Fraser mocht het in een heuse degradatiekraker opnemen tegen Vitesse uit Arnhem die momenteel een positie onder RKC op de ranglijst staan. Met een winst stelde RKC zich een stuk veiliger om directe degradatie te ontlopen. Kortom het was dus winnen geblazen voor RKC.

Opstelling
In de opstelling van RKC waren geen wijzigingen te vinden vergeleken met vorige week. De goals moesten komen van spits David Min, waar Etienne Vaessen de schoten van Vitesse uit het net moest zien te houden. Bij Vitesse was er wel een wijzing doorgevoerd na de wedstrijd tegen Twente. Door tegenvallende prestaties moest verdediger Dominik Oroz zijn plekje afstaan aan de ervaren Fransman Nicolas Isimat Mirin. De meeste dreiging moet bij Vitesse komen van Anis Hadj-Moussa. De Algerijn die wordt gehuurd van Belgische tweede divisionist Patro Eisden Maasmechelen maakte in zes wedstrijden veel indruk door zijn straatvoetbal-achtige bewegingen. Hij heeft mogelijk zelfs interesse van Earnest Stewart (technisch directeur van PSV), die voor een aantal spelers op de tribune zat tijdens RKC - Vitesse.

Eerste helft
In het eerste halfuur was RKC de ploeg die de meeste kansen kreeg van de twee teams. Na veel kansen was het uiteindelijk de spits Min die na 28 minuten de 1-0 niet onverdiend op het scorebord zette. De wedstrijd werd na 41 minuten tijdelijk stilgelegd na een overtreding van Hadj-Moussa op Chris Lokesa die veel pijn leek te hebben, maar bleek uiteindelijk toch wel door te kunnen. RKC ging met 1-0 de rust in.

Tweede helft
RKC begon de tweede helft meteen met twee wissels. Richonell Margaret verving Denilho Cleonise op de flank en Kevin Felida nam op het middenveld de plek van Godfried Roemeratoe in. Bij Vitesse werd Amine Boutrah vervangen door Gyan de Regt. In de tweede helft was Vitesse fel en haastig op zoek naar de gelijkmaker. In minuut 56 viel deze gelijkmaker dan ook via de voet van Amerikaan Paxten Aaronson. De fans van Vitesse konden hier echter niet lang van genieten toen Reuven Niemeijer in de 71e minuut op aangeven van Dario Van den Buijs de 2-1 binnenschoot voor RKC. Vitesse probeerde nog wat klaar te spelen door de ervaren Marco van Ginkel in het veld te brengen in plaats van Mica Pinto. RKC haalde in de 83e minuut Julian Lelieveld voor Juriën Gaari en doelpuntmaker Niemeijer van het veld af voor spits Michiel Kramer. Ook Filip Stevanovic werd in minuut 86 nog ingewisseld voor Lokesa voor een extra aanvallende impuls. In de laatste minuut van de extra tijd mocht Michiel Kramer nog een goal op zijn naam schrijven. RKC kan tevreden zijn en pakt cruciale punten ten koste van Vitesse. Eindstand 3-1 voor RKC.