RKC kan zich op Moederdag definitief veilig spelen tegen PEC Zwolle

WAALWIJK - Misschien wel dé finale der finales dit seizoen staat voor RKC voor de deur: de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. RKC kan zich na een lang gevecht, waarin het verschillende posities bezette op de ranglijst, dan eindelijk veilig spelen. Daarvoor is het nog wel afhankelijk van concurrent Excelsior.

Voor RKC is er maar één doel zondag: winnen. Dat is ook een vereiste om te handhaven, want één of geen punt is op welke manier dan ook niet genoeg. Bij winst is RKC vrijwel zeker van handhaving. Hoe zit dat? Het gat naar Excelsior blijft dan sowieso twee punten. De laatste wedstrijd voor beide ploegen is loodzwaar, en de verwachting is dan dat beide ploegen getrakteerd worden op een nederlaag. Wint RKC van PEC Zwolle? Dan is het veilig als Excelsior punten morst tegen Heracles en is de wedstrijd tegen PSV voor spek en bonen.

Voor het zover is, moet natuurlijk de wedstrijd eerst afgewerkt worden. Afgaand op de behaalde resultaten in speelronde 32 zal het goede gevoel bij de Waalwijkers liggen. Zij vermorzelden Heracles met 0-5, daar waar PEC in De Kuip met dezelfde cijfers juist onderuit ging. De Zwollenaren spelen nergens meer voor, want ze hebben zich sinds twee speelrondes veilig gespeeld, en de play-offs om Europees voetbal zijn ook niet meer te halen. Eerder in Zwolle ging RKC met de volle buit naar huis, toen werd het 1-2 in het voordeel van de geel-blauwen. Vaessen vertolkte toen der tijd nog een heldenrol, door in de slotfase een aantal cruciale ballen te keren. Zwolle beschikt over een ervaren ploeg, maar loopt niet over van individuele kwaliteit. Wel zijn spelers als Namli, Van den Berg en Thy jongens om in de gaten te houden voor RKC. De Waalwijkers beschikken echter over een spits in bloedvorm. David Min scoort de laatste weken aan de lopende band en maakte tegen Heracles zelfs een hattrick.

De wedstrijd op 12 mei begint, net als alle andere wedstrijden deze speelronde, om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van arbiter Nijhuis. VAR van dienst is Dhr. Oostrom.