RKC stort in tweede helft in en verliest tegen Alkmaar

ALKMAAR - RKC Waalwijk heeft in een enerverende wedstrijd tegen AZ geen punten over gehouden. De Waalwijkers gaven in Alkmaar een 0-2 voorsprong binnen een kwartier uit handen.

Eerste helft
De eerste helft begon voortvarend voor de Waalwijkers. Eigenlijk bij de allereerste keer dat RKC in de buurt van de Alkmaarse goal kwam, sloegen ze genadeloos toe. Niemeijer ontving de bak via een leep balletje van Seuntjens, zette Min met een schitterende hakbal voor de goal vrij, en voor de spits was het vervolgens een koud kunstje. Het werd in de eerste helft nog mooier voor RKC. AZ leverde de bal zomaar in op het middenveld en die kwam terecht bij David Min. Hij zag heel snel dat doelman Ryan velen meters voor zijn goal stond, haalde rond de middenlijn maar eens uit en de bal plofte binnen. Zo ging RKC met een ongekend luxe 0-2 voorsprong de rust in.

Tweede helft
In de tweede helft werd het voor de geel-blauwen echter snel duidelijk dat het in de achteruit moest. Dat betaalde voor AZ redelijk snel uit, want Yuki Sugawara bracht van dichtbij de stand door een harde pegel terug tot 1-2. AZ rook bloed en trachtte gelijk door te drukken naar 2-2, dat lukte. Sadiq kreeg de bal aangespeeld op een meter of twintig, haalde vol uit en liet de bal in het dak van de goal verdwijnen. Niet heel veel later kreeg AZ-middenvelder Dantas de bal aangerold op dezelfde afstand als bij de 2-2. Zijn schot werd door topschutter Pavlidis van richting veranderd en verdween prompt het net in. Zo nam AZ in iets meer dan tien minuten de leiding over. Bij die stand bleef het ook en daarmee zijn de Waalwijkse druiven heel zuur.

Spanning alom
Zeker omdat het nu weer op de zestiende plaats te vinden is. Concurrent Excelsior won namelijk eerder dit weekend met 4-0 van FC Volendam, waardoor de Kralingers nu weer op de eerste veilige plaats staan. Met nog vier wedstrijden te gaan blijft het echter mega spannend onderin en is er nog niks beslist. De eerstvolgende wedstrijd voor RKC is in eigen huis, dan komt Utrecht naar het Mandemakers Stadion.