RKC Waalwijk doet zichzelf tekort en mag slechts één punt bijschrijven

WAALWIJK - RKC heeft aan de wedstrijd tegen Almere City één punt overgehouden. In eigen huis werd het 0-0. RKC verdiende meer, maar verzuimde om de kansen af te maken.

Eerste helft
De eerste helft begon, net als tegen SC Heerenveen rustig aan. Na een kwartier voetballen echter kreeg RKC ineens twee dikke kansen. De eerste was voor Chris Lokesa, die door Oukili goed weggestoken werd. De buitenspeler faalde echter een tegen een met de goalie van Almere en liet daarmee een reuzekans liggen op de voorsprong. Uit de corner die daar op volgde werd RKC nogmaals gevaarlijk. Oukili kon vanaf dichtbij hard uithalen, maar de bal ging er via de doelman en de paal niet in. Min creëerde nog een kansje die net naast ging, maar doelpunten werden er in de eerste helft niet gemaakt.

Tweede helft
RKC maakte in het begin van de tweede helft de intenties direct duidelijk: het wilde winnen. Via Lokesa en Seuntjens kreeg het daar ook dikke kansen voor, maar die werden onbenut gelaten. Het restant van de tweede helft kabbelde eigenlijk rustig voort, tot er  plotseling een hachelijk moment voor de Waalwijkse goal zich voor deed. Een corner werd maar halfslachtig verdedigd, en belandde via Lutonda bijna in de eigen goal. De paal bracht redding voor de Waalwijkers. Grote kansen werden er niet meer bij elkaar gevoetbald daarna. Almere drong in de slotfase nog wat aan, maar ook zij konden niet echt tot grote kansen komen. Gescoord werd er dus ook niet meer, en zodoende mocht RKC maar één punt aan het totaal toevoegen.

Hiermee loopt het ook één punt uit op directe concurrent Excelsior, dat eerder deze week verloor van PSV. Dat gat bedraagt nu twee punten. Ook van Vitesse wordt meer afstand genomen. Dat gat lijkt inmiddels onoverbrugbaar voor de Arnhemmers.

De volgende wedstrijd voor RKC is op 7 april, in en tegen Volendam. Aftrap in het vissersdorp is om 16.45 uur.