RKC Waalwijk ziet kansen tegen SC Heerenveen

WAALWIJK - RKC Waalwijk neemt het op dit weekend op tegen Heerenveen, de huidige nummer elf van de eredivisie. Heerenveen verloor de laatste twee wedstrijden in de eredivisie en dus liggen er kansen voor de ploeg uit Waalwijk.

Historie 

De laatste drie keer dat de clubs elkaar troffen werd het een gelijkspel, waarvan twee wedstrijden zelfs met 0-0 eindigden. Nog nooit speelden de ploegen vier keer achter elkaar gelijk tegen elkaar, maar daar zou na zaterdag verandering in kunnen komen. De Waalwijkers moeten er wel voor zorgen dat ze hun verdediging op scherp houden, die lieten de laatste zes wedstrijden maar maximaal één doelpunt per wedstrijd door. Voor RKC een mooie statistiek, maar wel eentje die ze moeten zien vol te houden tegen Heerenveen.

Blessures

RKC moet wel alternatieven zoeken in de verdediging willen ze de dribbels zien te stoppen van Heerenveen speler Osame Sahraoui, die dit seizoen in positieve zin opvalt om zijn succesvolle dribbels en bewegingen.  RKC mist namelijk met Jeffrey Bruma en Shawn Adewoye twee verdedigers van naam. Naar verwachting zal RKC met Dario van den Buijs, die het goed doet dit seizoen en Jurien Gaari in het centrum beginnen tegen de Friezen. Godfried Roemeratoe zal ook niet aanwezig zijn tegen Heerenveen. Hij ontving tegen Excelsior zijn vijfde gele kaart en is dus voor deze wedstrijd geschorst. Hij zal hoogstwaarschijnlijk vervangen worden door Mats Seuntjens die tegen Excelsior een geweldige goal scoorde, waarbij Chris Lokesa naar het middenveld terugschuift. Een andere optie kan zijn dat Kevin Felida de plek van Roemeratoe overneemt. Het is wel nog onzeker of vleugelspeler Denilho Cleonise erbij is tegen Heerenveen, vorige wedstrijd speelde hij namelijk niet. Bij Heerenveen ontbreekt de Irakese Hussein Ali die tijdens de interlandperiode een blessure opliep aan zijn knie. Ook voor Luuk Brouwers komt het duel in Waalwijk nog te vroeg.

De wedstrijd word op Zaterdag 30 maart om 20.00 uur gespeeld in het Mandemakers stadion in Waalwijk.

Deel dit bericht met je vrienden!