Actie tegen eenzaamheid(video)

Actie tegen eenzaamheid(video)

WAAWLIJK – Een aantal organisaties zijn samen een actie gestart tegen eenzaamheid. Dit in het kader van een tegen eenzaamheid en Samen Ouder. Organisaties zoals Contour de Twern, Sociaal contact Waspik, PCOB Sprang-Capelle, Stichting Senioren Waalwijk, PCOB Waalwijk en nog een aantal organisaties hebben hier aan meegewerkt.

De organisaties hebben samen vrijwilligers geworven die willen meedoen aan deze actie. De bedoeling is dat de organisaties de komende weken ‘Oma en Opa vertel eens’ boeken gaan verspreiden. De ouderen moeten deze gaan vullen met mooie herinneringen of zaken die voor hen belangrijk zijn. Volgende week worden zij opgebeld door een vrijwilliger die in gesprek gaat over het boek. Zo willen de organisaties samen de ouderen in contact brengen met andere zodat ze hun verhaal kunnen doen.

10-tal boeken

De organisaties willen samen ook nog 10 boeken gaan weggeven. Mensen kunnen hun verhaal insturen en deze zal beoordeeld worden door wethouder Daandels en Rianne de Bie (programmamanager Bibliotheek). Zo maak je kans op een ‘Oma en Opa vertel eens’ boek. Je kunt de verhalen opsturen naar verschillende bibliotheken in de Langstraat. Namelijk Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.