Waalwijkse buren enige ijzers in het Langstraatse vuur in de play-offs

WAALWIJK/WASPIK - De play-offs in het amateurvoetbal zitten er bijna op, en daarmee het hele seizoen. Nadat vorige week onder andere Berkdijk, Haarsteeg en Dongen uit de play-offs gekegeld werden, heeft De Langstraat nu nog maar twee ijzers in het vuur.

RWB 
RWB is een van die ploegen die de finale mag gaan afwerken. Nadat de ploeg, gestoken in het rood, wit en blauw al snel met 2-0 voor kwam, leek het een simpele middag te worden. Lewedorpse Boys lieten het er echter niet bij zitten en kwamen terug tot 2-1, nog in de eerste helft. In het tweede bedrijf werd er niet meer gescoord en zodoende staat RWB nu in de finale van de play-offs. Daarin nemen ze het op tegen Steenbergen. Deze zal op neutraal terrein worden afgewerkt. Decor van de wedstrijd is het sportpark van DIA, te Teteringen.

Neo'25 
Ook de buur van RWB, Neo'25, wist de finale van de play-offs te halen. Ook zij werkten de tweede ronde af op eigen veld. Tegenstander Haaften ging eveneens met 2-1 over de knie. Hierdoor is ook Neo nog altijd in de race voor een plek in de derde klasse, om daarmee een heuze Langstraat-competitie aan te vullen. Ook Desk en WSC zijn namelijk zeker van derde klasse. Daarvoor moet er in Andel nog wel worden gewonnen van SC Everstein.

Waspik 
Waspik stroomde later de play-offs in. Het beloofde een pittige kluif te worden voor Waspik, want van tegenstander Dubbeldam had Waspik tweemaal verloren in de competitie. Uiteindelijk gebeurde dat ook in de play-offs, zij het na een penaltyserie die eindigde in 4-5. Hiermee wacht volgend seizoen opnieuw een jaar in de vierde klasse.