Waspik en Olympia’60 halen uit tijdens nieuwe speelronde amateurvoetbal

DE LANGSTRAAT - De bal is weer gaan rollen in de Langstraat. Zo werden door sommigen de jacht op het kampioenschap voortgezet en strijden sommigen om lijfsbehoud. Een rondje langs de velden:

Waalwijk:
Neo'25 4-0 Irene
Wederom een klinkende zege voor Neo'25 in de jacht op het kampioenschap. Ditmaal werd in eigen huis Irene met 4-0 opzij gezet. Neo bezet nog steeds de bovenste plaats in de vierde klasse F, op zaterdag.

The Gunners 1-3 RWB
Ook de naaste belager en buurman van Neo maakte geen fout. Op bezoek bij The Gunners uit Breda wist RWB de drie punten mee naar huis te nemen. Daarmee bezetten zij de derde plaats in dezelfde competitie als Neo.

RFC 6-1 SSC'55
De geel-zwarten uit Sprang-Capelle kregen flink op de broek van RFC. Het werd maar liefst 6-1 voor de gastheren. SSC bezet hiermee - in dezelfde competitie als Neo en RWB - de achtste plaats.

SV Capelle 1-1 TSC
'Sprang' heeft de Langstraat dit weekend geen dienst bewezen. Ook Capelle kwam niet tot een overwinning, maar sleepte er tegen TSC nog wel een puntje uit. Hiermee staat Capelle zesde.

Baardwijk 1-0 EDN'56
We noteren de eerste zondagclub. In eigen huis wist Baardwijk 1-0 te winnen van EDN'56, wat ze in de stand de vijfde plaats oplevert, in de vierde klasse C op zondag dus.

Theole 3-2 WSC
Een spannende wedstrijd in Tiel. WSC trok hier nipt aan het kortste eind, waardoor ze helaas met nul punten terug naar Waalwijk moesten. WSC bezet de tiende stek in de tweede klasse G op zaterdag.

Waspik 9-0 FCB-HWB
Waspik scoorde in de gemeente Waalwijk - en tevens in de hele Langstraat - het beste. Op eigen veld haalden ze namelijk uit tegen FCB-HWB: 9-0 werd het. Ze staan nu tweede in de vierde klasse B op zondag.

Loon op Zand:
Berkdijk 2-1 Jong Brabant
Berkdijk blijft meedraaien in de bovenste regionen, na een overwinning op Jong Brabant. De rood-zwarten uit Kaatsheuvel staan nu derde in de vierde klasse C zondag.

Desk 2-3 Heukelum
Op sportpark Eikendijk bracht Heukelum een einde aan de korte reeks overwinningen van Desk. De geel-blauwen staan nu achtste in de derde klasse D op zaterdag.

Uno Animo 4-2 Bavel
De Loonse afvaardiging namens de Langstraat boekte een overwinning op Bavel. In eigen huis werd het 4-2. Daarmee staat Uno vierde in de tweede klasse C op zondag.

Tuldania 0-1 Blauw Wit 81
Een grote verrassing dit weekend. Blauw Wit wist namelijk, na een pittige reeks waarin er niet werd gewonnen, op bezoek bij Tuldania de volle buit binnen te slepen. Ze staan echter in hun competitie nog wel laatste.

Dongen:
Halsteren 0-2 VV Dongen 
VV Dongen pakt de draad weer op. Na een aantal gelijke spelen en nederlagen en de bekersoap tegen Veen, heeft Dongen nu zes punten uit twee wedstrijden. Op bezoek bij Halsteren werd met 0-2 gewonnen. Daarmee volgen ze koploper Goes op vijf punten.

UVV 40' 1-5 Olympia'60
We zijn weer terug bij de competitie van onder andere Neo en RWB, waar ook een tweetal Dongense clubs in deelnemen. Een van die clubs wist overtuigend te winnen. Olympia nam na een 1-5 overwinning de volle buit mee. Daarmee scoren ze op de ranglijst echter nog steeds niet super goed. De rood-witten uit Dongen staan nu negende.

PCP 1-1 DVVC
Wederom een verrassing van een laagvlieger. Net als Blauw Wit scoort DVVC allerminst goed deze competitie, en werden zelfs de afgelopen zes wedstrijden verloren. Daar kwam tegen PCP verandering in, het werd 1-1. DVVC bezet de elfde plaats.

ONI 0-2 Woudrichem 
In dezelfde competitie als Desk is ONI hekkensluiter. Daar zijn ze ook na afgelopen weekend te vinden, na een 0-2 nederlaag thuis tegen Woudrichem.

Heusden:
HHC 09' 1-1 MEC 07'
HHC kreeg nummer drie MEC uit Maurik op bezoek. De nummer tien uit Heusden wist de hoogvlieger op een 1-1 gelijkspel te houden.

Wadenoijen 0-2 FC Drunen
Een overwinning voor FC Drunen. Een 0-2 zege bezorgde Drunen de drie punten. Hiermee vinden we ze terug op de vijfde plaats, in de vijfde klasse C op zondag.

Vlijmense Boys 0-0 BES
De enige wedstrijd waar er geen enkel doelpunt is gevallen. Vlijmense Boys hield na een doelpuntloos gelijkspel een puntje over aan het treffen met BES. Hiermee staan ze vierde, in de vierde klasse G op zaterdag.

Haarsteeg 4-0 Real Lunet
We komen aan bij de derde klasse C op zondag. Haarsteeg wist in die competitie Real Lunet eenvoudig opzij te zetten. Het werd 4-0 aan de Priemsteeg. Haarsteeg staat nu derde in die competitie.

Nooit Gedacht 0-2 Nieuwkuijk
Een van de twee koplopers uit de Langstraat wist, net als die andere koploper (NEO), de volle buit binnen te hengelen. Het werd 0-2 in het voordeel van Nieuwkuijk.

DSC 1-1 RKDVC
De laatste wedstrijd van de derde klasse C. DSC en RKDVC deelden de punten na een 1-1 remise. RKDVC bezet hiermee de vierde plek. De Langstraatse vertegenwoordiging doet het goed in die competitie, met dus een eerste, derde en vierde plaats.

Deel dit bericht met je vrienden!