Waalwijk voert groot onderhoud uit aan hoofdwegen

WAALWIJK - Gemeente Waalwijk start in de zomer van 2024 met groot onderhoud aan meerdere hoofdwegen. Het onderhoud is nodig om de riolen bij deze wegen te vervangen.

Naast de riolering wordt er ook gewerkt aan de bestrating, de verkeersveiligheid en het groen. Om de overlast te beperken wordt het onderhoud in fases uitgevoerd. Ook wordt het verkeer omgeleid. Deze routes worden aangegeven met tekstborden en borden met pijlen.

De rotonde aan de Smeelelaan is het eerstvolgende punt dat aangepakt wordt. Het onderhoud start op 12 augustus en is naar verwachting eind september afgerond. Daarna is de Groenewoudlaan aan de beurt in de week van 7 oktober. Dit zal waarschijnlijk in juni 2025 klaar zijn. Het project aan de Taxandriaweg start een week later, in de week van 14 oktober, en zal in fases worden uitgevoerd. De Blyde Incomstelaan staat in de week van 11 augustus 2025 gepland. Dit zal naar verwachting aan het einde van dat jaar worden afgerond. In 2026 start, op zijn vroegst, het onderhoud aan de Ambrosiusweg.

Het onderhoud aan de Akkerlaan en Drunenseweg was in juni afgerond.