Bibliotheek Midden-Brabant en Samen RKC trappen leesproject af

WAALWIJK - 1 op de 10 kinderen in Nederland heeft een leesachterstand. De Bibliotheek Midden-Brabant besluit om dit probleem samen met Samen RKC aan te pakken. Met het project Scoor een Boek! gaan kinderen uit groep 5 uit de gemeentes Waalwijk, Heusden en Loon op Zand in 9 weken tijd zoveel mogelijk boeken ‘scoren’.  Verschillende voetballers van RKC Waalwijk moedigen de kinderen gedurende deze periode aan om zoveel mogelijk te lezen. Op 1 februari was het dan zo ver: de aftrap van dit bijzondere leesproject.

Negen weken lang gaan kinderen uit groep 5 uit de regio Waalwijk, Heusden en Loon op Zand de allerleukste boeken lezen. Voor ieder boek mogen ze een sticker plakken op de speciale scoreposter. Tussendoor komt er een speler langs in de klas om te kijken hoe het gaat en het project eindigt met een sportieve afsluiting bij voetbalvereniging WSC. Dan horen we ook hoeveel boeken de kinderen samen hebben gelezen.

Doel van Scoor een Boek! is het aanwakkeren van leesplezier bij kinderen om daarmee hun kansen te vergroten op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst. Is dat nodig? Helaas wel: ontzettend veel kinderen in Nederland verlaten de basisschool met taal- en leesproblemen. Als dit probleem niet aangepakt wordt staan deze kinderen straks met 1-0 achter als ze de arbeidsmarkt betreden.

Scoor een Boek! startte enkele jaren geleden in Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land. In de regio Waalwijk, Heusden en Loon op Zand hebben Samen RKC en de Bibliotheek Midden-Brabant de handen ineen geslagen om van Scoor een Boek! een succes te maken. Het project wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Q-Promotions.

Deel dit bericht met je vrienden!