We Gaan Naar

'We gaan naar...' brengt de Langstraat beeld!

 

We gaan naar...

In het televisieprogramma 'We gaan naar...' zie je de beste evenementen en de leukste activiteiten uit de regio! Grote evenementen zoals bijvoorbeeld 'De 80 van de Langstraat' maar ook kleinere activiteiten zoals een vlooienmarkt!

'We gaan naar...' is elke maandag, woensdag en vrijdag te zien op Langstraat TV! De uitzendingen starten telkens om 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Organiseer je een evenement of activiteit, en zou je het leuk vinden als we langskomen? Laat het ons weten via: wegaannaar@langstraattv.nl

Bekijk hieronder alle afleveringen van 'We gaan naar...'

Open Waalwijkse Badmintonkampioenschappen (2023)
In Sporthal De Slagen in Waalwijk werden op 26 maart 2023 de Open Waalwijkse Badmintonkampioenschappen met BC FST Waalwijk, ZSV Zidewinde, BC Vitesse gehouden! We spraken met Theo Spiekermann van Badmintonclub FST, wethouder John van de Hoven en twee spelers van Badmintonclub Schijndel! Ook namen we een kijkje bij de stand van KW Flex!

Postzegelbeurs Drunen (2023)
Op 17 en 18 maart 2023 werd in de Voorste Venne in Drunen de postzegelbeurs 'Filafair Spring' georganiseerd. We spraken met verschillende standhouders, o.a. over 'Perfin Club Nederland' en Hertogpost.

Braderie Vlijmen (2023)
In deze aflevering van 'We gaan naar...' brengen we een bezoek aan de braderie in Vlijmen, georganiseerd door Euromarkt St. Christoffel! We nemen een kijkje bij o.a. 'Juweeltjes & Meer', de grote snoepkraam, en de kermisattracties van 'R.S. Attracties & Amusement'!

Hedendaagse Kunst Waalwijk (2023)
Op zaterdag 4 maart 2023 is er in het Huis van Waalwijk een expositie van start gegaan georganiseerd door HKW (Hedendaagse Kunst Waalwijk). In deze aflevering van 'We gaan naar...' spreken we met Marian Mahieu Stokwielder en Henk Elshout. Ook bekijken we de kunstwerken van Hans van Bijnen.

Just Dance Event Waalwijk (2023)
Op zondag 5 maart 2023 werd bij Dansstudio Waalwijk het 'Just Dance Event' georganiseerd. De dansjes van het spel 'Just Dance' werden afgewisseld met verschillende dans- en muziekspellen.

Mega Vlooienmarkt Drunen (2023)
In deze aflevering van 'We gaan naar...' brengen we een bezoek aan de Mega Vlooienmarkt in sporthal Dillenburcht in Drunen, georganiseerd door De Evenementenlijn VOF! Met deze keer o.a. aandacht voor de geuren van SH-geurbeleving en de handgemaakte creaties voor Pasen gemaakt door Wilma Klokgieters!

Museumschip Kasteel Vlotburg (2023)
In deze aflevering van 'We gaan naar...' bezoeken we Museumschip Kasteel Vlotburg in Heusden! Lenny Vries neemt ons mee terug in de tijd van de middeleeuwen! We krijgen o.a. uitleg over verschillende soorten harnassen, martelmethoden, het bewerken van vlas en linnen, en we nemen een kijkje bij het paardje Hercules!

Witte Kasteel Nieuwjaarsconcert (2023)
In het Witte Kasteel in Loon op Zand werd op 5 februari 2023 een nieuwjaarsconcert gegeven door Frank (gitaar) en Janine (piano) Lamm. Deze muzikale middag was tevens de aftrap van het 10-jarig bestaan van 'Stichting het Witte Kasteel'.

Pokémon Ruilmarkt in Dongen (2023)
Deze aflevering staat helemaal in het teken van Pokémon! In de Cammeleur in Dongen werd voor de eerste keer een Pokémon Ruilmarkt georganiseerd! Er waren veel verzamelaars en verkopers te vinden op de markt! In deze video o.a. aandacht voor: de vintage Pokémon spullen van 'Potterchu.nl', 'Zamex Cards' en de kunstwerken van 'Fendry Art', 'Umbreon Woman', #teamcharizard bij de stand van 'Pokemonworld' / 'Pokemonkelworld', en natuurlijk de bezoekers en verzamelaars!

Vlooienmarkt in Kaatsheuvel (2023)
In deze aflevering brengen we een bezoek aan de Vlooienmarkt in De Werft in Kaatsheuvel, georganiseerd door De Evenementenlijn VOF! Er waren weer veel verschillende soorten spullen te krijgen, zoals bijvoorbeeld planten, stenen, voedsel, kleding, videobanden en stripboeken!

Platenbeurs in Waalwijk (2023)
In deze aflevering zijn we in Waalwijk, in winkelcentrum De Els, voor de platenbeurs georganiseerd door Robbie's Records! We praten met bezoekers van de beurs, Arno & Mirabel van 'Arno & Friends' op Langstraat FM, en we nemen een kijkje bij de kraam van Eastman Records uit Didam!

De Bloopers (2022)
In deze uitzending van 'We gaan naar...' bekijken we alle bloopers van 2022, want er kan natuurlijk altijd wel iets mis gaan tijdens televisieopnames!

Terugblik 2022 (Deel 2)
In de zomer van 2022 is het programma 'We gaan naar...' van start gegaan op Langstraat TV! Het team van 'We gaan naar' (Lotte, Nancy en Edwin) heeft inmiddels 24 activiteiten en evenementen bezocht in de regio! In deze tweede terugblik-aflevering kun je kijken naar Vogelshow Pronkveer, Rommelmarkt bij RSV de Kegelaer, Intocht Sinterklaas Loon op Zand, Lichtjestocht in Kaatsheuvel, Huis van Sinterklaas Waalwijk, Kerstshow bij GroenRijk Tilburg, Kerstshow bij Tuincentrum Drunen, Loonse Kerstklokkenloop, Kerstfair De Voorste Venne, Dickensfestijn Drunen, Kerststal in de St. Jan Kaatsheuvel en de Wetering Top 2000 in Loon op Zand!

Terugblik 2022 (Deel 1)
In de zomer van 2022 is het programma 'We gaan naar...' van start gegaan op Langstraat TV! Het team van 'We gaan naar' (Lotte, Nancy en Edwin) heeft 24 activiteiten en evenementen bezocht in de regio! In deze eerste terugblik-aflevering kun je kijken naar Oldtimerdag Waalwijk, Loons Zomerfestival, Loonse Garagesale, De 80 van de Langstraat, Kindermarkt Dongen, Passie to GO (Passie van de Langstraat), GO Waalwijk Festival, Streekproducten & Creatieve Markt Dongen, 'Samen doen, samen groen', Vlooienmarkt Kaatsheuvel, Pareltjes van het Voetlicht bij Winterdijk30b en Halloween in Waalwijk!

Kerststal & Wensboom in Kaatsheuvel
In deze aflevering van 'We gaan naar...' brengen we een bezoek aan de kerststal in de St. Jan kerk in Kaatsheuvel. We sluiten de laatste aflevering van 2022 af met de wensboom van Van Gorp Uitvaartzorg bij het Patronaat.

De Wetering Top 2000
In 2022 werd voor de eerste keer de 'Wetering Top 2000' georganiseerd door Filoz Events, in De Wetering in Loon op Zand. Met muziek van o.a. coverband Arrival, Dorien Dingemans en Djuna Kanters was het een gezellige en geslaagde eerste editie.

Kerstfair De Voorste Venne
In deze aflevering van 'We gaan naar...' nemen we een kijkje bij de Kerstfair in De Voorste Venne in Drunen! Met o.a. aandacht voor Formitables, Stichting Africa at Heart en Baker Street handmade!

Dickensfestijn Drunen
De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie met veel personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver. We spraken in deze aflevering o.a. met de Kerstman, Ebenezer Scrooge en Marlijne Dekkers van Pand 144 Drunen.

Loonse Kerstklokkenloop
Voor de tiende keer werd in 2022 de Loonse Kerstklokkenloop georganiseerd in Loon op Zand! Er waren weer veel verschillende koren en acts te bewonderen tijdens het evenement!

Kerstmis bij GroenRijk
In deze speciale kerst-aflevering van 'We gaan naar...' brengen we een bezoek aan de kerstshow bij GroenRijk Tilburg! Medewerker Nick Melis laat ons de trends van dit jaar weten, we nemen een kijkje bij de miniatuur Efteling en het mini kerstdorp, we krijgen advies over kerstverlichting en ook de dieren worden niet vergeten tijdens kerstmis!

Kerstmis bij Tuincentrum Drunen
In deze speciale kerst-aflevering van 'We gaan naar...' brengen we een bezoek aan Tuincentrum Drunen. Kerstmis komt steeds dichterbij en dan hebben we natuurlijk wel een kerstboom en de nodige versieringen nodig!

Huis van Sinterklaas Waalwijk
Het voormalige gemeentehuis van Waalwijk werd ook in 2022 weer omgetoverd tot het 'Huis van Sinterklaas'. Kinderen mochten deze keer samen met de Pieten een eigen paspoort maken. Na het inchecken gingen de kinderen in het vliegtuig en kwamen ze uiteindelijk terecht bij de kamer van Sinterklaas!

Sinterklaas Lichtjesintocht Kaatsheuvel
In deze aflevering van 'We gaan naar...' zijn we in Kaatsheuvel voor de Lichtjesintocht georganiseerd door Stichting Sinterklaas Kaatsheuvel!

Sinterklaas in Loon op Zand
Deze aflevering van 'We gaan naar...' staat helemaal in het teken van de intocht in Loon op Zand! Bij het Witte Kasteel werd Sinterklaas door burgemeester Hanne van Aart welkom geheten. Daarna ging de intocht met muzikale ondersteuning van Muziekvereniging Concordia van start! Tijdens een korte stop bij De Venloene spraken we met de Hoofdpiet, Wegwijspiet, Feestpiet, Regelpiet en natuurlijk Sinterklaas! Na afloop van de intocht hebben we ook nog met Paardenpiet en Ozosnel gesproken!

Halloween in Waalwijk
Deze aflevering van 'We gaan naar...' staat helemaal in het teken van Halloween! In het centrum van Waalwijk en bij Winkelcentrum De Els kwamen we de heksen van 'Levend Theater' tegen! Ook nemen we een kijkje bij 'The Soul Kitchen' en vertellen we wat leuke Halloween weetjes!

Rommelmarkt RSV De Kegelaer
Op zondag 6 november 2022 werd de jaarlijkse grote rommelmarkt bij RSV De Kegelaer in Kaatsheuvel weer georganiseerd. Er was voor jong en oud van alles te vinden! Van boeken, meubels, kleding en kerstartikelen tot zelfs Funko Pops!

Vogelshow Pronkveer
Op 22 en 23 oktober 2022 werd de internationale vogelshow 'Pronkveer' in Partycentrum Remise georganiseerd door Vogelvereniging De Edelzanger Drunen. Bezoekers konden genieten van een groot aantal vogels, zoals de vele kleurrijke tropische vogels en parkieten, maar ook van verschillende kanaries in vele kleuren. In deze aflevering van 'We gaan naar...' zie je veel verschillende soorten vogels voorbijkomen. Zoals bijvoorbeeld de Vuurvink, Driekleurige Glansspreeuw en de Gloster Corona kanarie.

Pareltjes van het Voetlicht
In deze aflevering van 'We gaan naar...' brengen we een bezoek aan Winterdijk30b in Waalwijk voor de muzikale avond 'Pareltjes van het Voetlicht'! Met muziek van: Koes, Wous & Trommel, Duffhues, Jojakim Branderhorst en Roy Barkey & Friends!

Vlooienmarkt in De Werft Kaatsheuvel
In deze aflevering van 'We gaan naar...' brengen we een bezoek aan de Vlooienmarkt in De Werft in Kaatsheuvel, georganiseerd door De Evenementenlijn VOF! Deze keer o.a. aandacht voor: Pokémon kaarten van De Pokéwinkel uit Waalwijk, Stichting Hatua en De Barones Tilburg!

Samen doen, Samen groen
In deze aflevering van 'We gaan naar...' brengen we een bezoek aan 'Samen doen, Samen groen', het duurzaamheidsfestival van de Gemeente Waalwijk! Tijdens het festival vormde Waalwijk het podium voor tal van duurzame initiatieven. Met als doel: laten zien, horen én proeven hoe leuk verduurzamen kan zijn. In deze aflevering zie je o.a.: de kroonluchter van Waalwijk door 'Van Pet naar Pret', de pizza's van Ovenmobiel en Kookstudio Ik Kook Jij Ook, Speelgoedbank Waalwijk, EELT theatercollectief bij Winterdijk30b, wethouder Sheila Schuijffel, Langstraat Zon, Samentuin Vrijhoeve, Dapp Frietfiets, Repair Café Waalwijk, Koffie K-tje.

Streekproducten en Creatieve Markt in Dongen
In deze aflevering van 'We gaan naar...' brengen we een bezoek aan de 'Streekproducten en Creatieve Markt' in De Cammeleur in Dongen! Er waren allerlei streekproducten te krijgen tijdens deze markt, zoals bijvoorbeeld; jam, piccalilly, appels en peren, mosterd, bloemen, gehaakte knuffels en decoratie. In deze aflevering zie je o.a.: Mupkes, Zuster Evie Waspik, Helen's Pashion for Cakes, Puur Jam & Piccalilly, Lique Epoxy Art, Aan de slag voor jou, Treats for Dogs, Dees gehaakte knuffels, Fair to Dutch Famers, Liekie's kadokus.

GO Waalwijk Festival
Er was van alles te beleven tijdens het GO Waalwijk Festival 2022! Cultuur, muziek, sport, voor iedereen was er wel iets! In deze aflevering van 'We gaan naar...' zie je o.a.: Passie van de Langstraat, Plaza Padel Waalwijk, Inloophuis Toon, Zeekadetkorps Waalwijk, Gilde St. Crispinus & St. Crispinianus van Besoijen, Urbanstylz, Smoothiefiets.

Passie to GO & Kindermarkt in Dongen
In deze aflevering van 'We gaan naar...' brengen we een bezoek aan de Kindermarkt in Dongen (georganiseerd door 'Leer Dongen Kennen') en we gaan naar Waalwijk voor de 'Passie to GO'! De Passie to GO is een kleinere versie van de grote 'Passie van de Langstraat' voorstelling en tevens alvast een voorproefje op het GO Waalwijk Festival op 25 september 2022. Oorspronkelijk zou de Passie to GO plaatsvinden bij Winterdijk 30b, maar vanwege het slechte weer werd het verplaatst naar het Huis van Waalwijk.

De 80 van de Langstraat
Op 10 en 11 september 2022 werd de 40e editie van 'De 80 van de Langstraat' georganiseerd. Langstraat TV heeft de volledige wandeltocht live in beeld gebracht, maar ook 'We gaan naar...' was van de partij! Tijdens de start en finish in het centrum van Waalwijk spraken we met veel lopers en supporters! Verder zie je in deze aflevering ook: Burgemeester Sacha Ausems, Stichting De Kinderen, EHBO Waalwijk, Cruijssen Zoetwaren, Stichting Tess en Flowers by Miriam Oremans.

Loonse Garagesale
Zondag 4 september 2022 werd de Loonse Garagesale weer georganiseerd in Loon op Zand (Molenwijck). We hebben van alles voorbij zien komen bij de vele deelnemers! In deze aflevering van 'We gaan naar...' o.a. aandacht voor: 'Een toekomst voor Bjorn' (Metakids), Wieskes Brocante & More, wijkhond Rik, Langstraat FM, Mandy's Hobbydeco en de kunstveiling van Kunst Loon op Zand.

Loons Zomerfestival
Zondag 28 augustus 2022 werd het Loons Zomerfestival op het Oranjeplein in Loon op Zand georganiseerd door Café Brasserie De Kiosk. In deze aflevering van 'We gaan naar...' zie je o.a. voorbijkomen: Jennifer Lynn, 'Lekker gewoon uit Loon', 'Cocktail Moves' en Kinderopvang Buitenlust.

Oldtimerdag Waalwijk
Op zondag 14 augustus 2022 werd de tiende editie van de Oldtimerdag georganiseerd door Stichting Wolluk-Stock. Er waren weer veel mooie en bijzondere voertuigen te bewonderen op het Lido-terrein in Waalwijk. Oldtimers, vrachtwagens, brandweerwagens, motoren... alles komt voorbij in deze eerste aflevering van 'We gaan naar...'.