Carnaval in juni? ‘Je viert toch ook geen kerst in de zomer’

WAALWIJK - Carnavalsverenigingen uit Waspik en Dongen hebben laten weten dat ze carnaval gaan vieren in juni. Dit komt omdat ze in februari geen carnaval kunnen vieren door de coronamaatregelen.

Joep van den Hoven, voorzitter carnavalsverenigingen Waalwijk is geen voorstander om carnaval te vieren in juni. “Ik vier ook geen kerst in de zomer. Ik snap wel dat mensen optochten verplaatsen, want je wil laten zien waar je energie in hebt gestoken. Ik vind wel dat je activiteiten in juni kunt doen, maar dat is dan geen carnaval”, vertelt Van den Hoven.

De optocht in het centrum van Waalwijk gaat niet door dit jaar. Van den Hoven noemt hier twee redenen voor: “De eerste reden is omdat er onzekerheid is over de stand van zaken in februari. De andere reden is: om een optocht te hebben, moeten mensen al ruim van tevoren gaan bouwen. Dit is niet mogelijk met de huidige coronamaatregelen.”

Volgende week gaat het bestuur vergaderen over wat de plannen zijn met carnaval. Het bestuur zal dit overleggen met andere verenigen en vragen hoe zij hierover denken.

Deel dit bericht met je vrienden!