CDA-fractie Heusden stapt op: ‘Het is beneden de menselijke maat’

HEUSDEN - Een CDA zonder fractie. Dat is de huidige situatie in Heusden. Onder andere Erika van Gessel (foto) en Fons van Aart zijn namelijk opgestapt uit de fractie. De directe aanleiding is dat fractievoorzitter Van Gessel niet op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen zou komen.

In de zomer stuitte de fractieleden op een onverwachts appje, dat niet voor hen bedoeld was. In het appje wees iemand het lijsttrekkerschap af. ‘’Dat vonden wij heel vreemd, normaal gesproken wordt eerst de eigen fractievoorzitter gevraagd, daarna wordt pas naar andere opties gekeken’’, legt van Aart uit. Op 17 november werd Charlotte Bol uit Heusden voorgedragen als lijsttrekker, de algemene ledenvergadering stemde daarmee in. ‘’Daar is niks mee, dat is de uitkomst van een democratisch proces’’, vertelt van Aart. ‘’Maar het vreemde is dat Erica überhaupt niet op de lijst stond, terwijl ze goed werk doet. Zo ga je niet met mensen om, dat is beneden de menselijke maat’’, zucht Van Aart.

Na dit voorval zijn er een aantal gesprekken gevoerd met het bestuur van de partij. Zij geven aan dat ze bij het opstellen van de lijst de keuze maakte om van Gessel er niet op te zetten. De exacte reden voor dit besluit is niet bekend bij de oud-fractie. Ook zei het bestuur dat van Gessel zichzelf alsnog op de lijst kan zetten, wat ze overigens niet heeft gedaan. Het tweetal Van Gessel en Van Aart gaat samen verder als onafhankelijke fractie.

Deel dit bericht met je vrienden!