CoronaCheck-app: Hoe gaat de horeca in De Langstraat daarmee om?

DE LANGSTRAAT - Afgelopen weekend mochten de clubs en cafés tot 00.00 uur weer volledig open. Toch waren veel café-eigenaren nog ontevreden, omdat zij nu moeten controleren of hun klanten getest of gevaccineerd zijn. Dit kon door middel van QR-codes in de CoronaCheck-app. Langstraat Media maakte een rondje langs een aantal cafés in de regio en vroegen hoe het eerste weekend met de pas is verlopen.

Janssen & Janssen 
Bij eetcafé Janssen & Janssen in Dongen hebben ze getwijfeld over de CoronaCheck-app, maar uiteindelijk toch besloten om zich aan de regels te houden en de app te controleren. Uiteindelijk viel het volgens eigenaresse Danouk Sterkens wel mee om iedereen te controleren, al vreest ze dat dit de komende weken moeilijker zal worden. “De mensen die de CoronaCheck-app niet konden laten zien, werden naar het terras verwezen. Dit was nu nog geen probleem omdat het lekker weer was. Als we de komende weken meer van het herfstweer gaan zien moeten we deze mensen weigeren. Het is tot nu toe dus wel meegevallen, maar we staan er nog steeds niet achter.”

De Burgemeester
Jose Rombouts van café De Burgemeester in Waalwijk kon dit weekend ook nog mensen kwijt op het terras maar ook zij vreest het slechte weer. “We willen niemand weigeren maar we zullen wel moeten. We kunnen niet het risico nemen dat we moeten sluiten. Ik hoop dat de regel van de CoronaCheck-app er snel weer af gaat.”

d’Ouwe Sok
Bij het Dongense bruine café d’Ouwe Sok vonden ze het niet zo’n probleem om de app te scannen. “Het was hier dit weekend niet zo heel druk. Wij hebben vaak vooral vaste gasten dus we kunnen makkelijk onthouden van wie we de QR-code al gescand hebben. We hoeven dus geen personeel bij de deur te zetten om iedereen te controleren.”

Kandinsky
Bij Kandinsky in Waalwijk was het wel vrij druk. Toch zijn ze niet tegen problemen aangelopen. Alle bezoekers hadden netjes hun CoronaCheck-app bij de hand en er was een gezellig sfeertje in het café.

Al deze cafés hadden liever gehad dat de maatregelen niet nodig waren. Toch hebben ze zich neergelegd bij de regels van de overheid en hopen ze dat alles snel weer wordt zoals vroeger.