De overlaat verlengt contract met De 80: ‘Belangrijke schakel’

WAALWIJK - Scholengemeenschap de Overlaat heeft een nieuw contract ondertekend met Stichting De 80 van de Langstraat. De school zal hierdoor de komende drie jaar als belangrijke hoofdpost onderdeel zijn van De 80. Aftredend bestuurslid hoofdposten Sjoerd Homminga en algemeen directeur van de Overlaat, de heer O. Dooijes, bezegelen de samenwerking met een ferme handdruk.

Sinds 2009 mag De 80 van de Langstraat al gebruik maken van de gastvrijheid van de Overlaat. Naast dat de Overlaat de tweede hoofdpost voor de deelnemers is rond de 35 kilometer, maakt De 80 ook gebruik van de faciliteiten voor het bereiden van vele liters soep en thee voor de deelnemers. Ook worden hier ruim 700 lunchpakketten gesmeerd en verpakt voor vrijwilligers en maakt De 80 gebruik van klaslokalen voor het trainen van de Verkeersregelaars. Homminga: “We zijn daarom blij dat we onze samenwerking weer met 3 jaar hebben kunnen verlengen. Tot en met 2025 zal de Overlaat een belangrijke schakel zijn binnen de organisatie van De 80 van de Langstraat.”

De 80 van de Langstraat is een wandelprestatietocht zonder wedstrijdelement en wordt gekenmerkt als Kennedymars, zijnde een wandeltocht van 80 km (50 mijl) af te leggen binnen 20 uur. Het evenement, met Rabobank De Langstraat als naamgever en hoofdsponsor, wordt jaarlijks gehouden in de regio De Langstraat in het tweede hele weekend van september.

Deel dit bericht met je vrienden!