Directrice Schoenenkwartier vertrekt per 1 december: belangrijke informatie op een rij

WAALWIJK - Anouk van Heesch vertrekt per 1 december als directrice van het Schoenenkwartier in Waalwijk. Afgelopen dagen is er een hoop gebeurd rondom het aankomende vertrek van de directeur. Hier wat informatie kort samengevat.

Het is geen geheim dat Anouk van Heesch tegen haar zin het museum gaat verlaten. Dinsdag 23 augustus kreeg van Heesch te horen dat het bestuur – Harrie de Werd en Margo Strik – niet verder met haar wil nadat haar tweede jaarcontract ten einde komt in december.

Wat de precieze reden van de breuk is, is voor velen nog onduidelijk. Zo ook voor de directeur zelf nog, laat ze aan Brabants Dagblad weten: "Dat weet je zelf wel, zeiden ze. En hiermee moest ik het maar doen." Ook liet ze weten dat de relatie tussen haar en de Werd vanaf het begin al niet goed te noemen was: "We liggen elkaar gewoon niet. In de tweede week van mijn aanstelling waren we het al weleens oneens."

Het bestuur van Schoenenkwartier baalt over alle ophef rondom het vertrek van van Heesch, want die is er. Zo is er petitie gestart om van Heesch te behouden. Deze is inmiddels al bijna tweeduizend keer ondertekend door onder andere vrijwilligers en bekende namen uit de schoenenwereld. De politieke partij Samen Waalwijk bemoeit zich ook met de kwestie. De partij is bang dat het vertrek gaat zorgen voor imagoproblemen en een eventueel vertrek van vrijwilligers.

Er zijn nog een hoop vragen van buitenaf, als het gaat om het vertrek van de directeur. In een verklaring die onlangs naar buiten is gebracht door het bestuur wordt nogmaals vermeld dat ze niet meer informatie willen geven over de motieven: "De motieven liggen in de vertrouwelijke relatie van werknemer en werkgever, waarover wij geen verdere mededelingen kunnen en willen doen. Vanzelfsprekend zijn onze motieven tijdens de contractperiode frequent en diepgaand met mevrouw van Heesch besproken en gedeeld.”

Deel dit bericht met je vrienden!