Dit wordt er gedaan met dodenherdenking in De Langstraat

DE LANGSTRAAT – Aanstaande woensdag is het weer dodenherdenking. Alle gemeenten binnen de Langstraat besteden hier op 4 mei aandacht aan.

Dongen
Gemeente Dongen herdenkt in Park Vredeoord. Daarna kunnen mensen naar de Laurentiuskerk komen die om 20.15 uur zijn deuren opent. Hier zal drie kwartier later een herdenkingsconcert zijn. Kamerkoor Zuid verzorgt deze waardige afsluiting van de dodenherdenking.

Heusden
In gemeente Heusden wordt er in vier kernen herdacht. In Drunen is er een samenkomst op het Raadhuisplein bij het plaquette bij het gemeentehuis, in Elshout in de Kerkstraat bij het plaquette van de kerk en in Heusden in Zuiderbolwerk Heusden vesting. De bijenkomsten beginnen om 19.30 uur. In Vlijmen begint de dienst om 19.00 uur in de kerk aan de Julianastraat. De herdenking begint daar om 19.50 uur bij het monument aan de Sint Catharinastraat.

Loon op Zand
Het monument in de Eftelingsestraat dient in gemeente Loon op Zand als locatie voor de dodenherdenking. Vanaf 18.30 uur wordt er op de Horst verzameld en om 18.45 is het vertrek naar het monument. Daar zullen toespraken en muziek zijn. Ook worden er kransen gelegd. Na de twee minuten stilte wordt er terug naar de Horst gelopen.

Waalwijk
In gemeente Waalwijk kan je terecht bij het oorlogsmonument aan de Burgemeester Moonenlaan in Waalwijk, het Jan de Rooij monument aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle en het monument in het park naast de Rabobank in Waspik. Op al deze plekken worden meerdere kransen gelegd en toespraken gehouden. In zowel Waspik als Sprang-Capelle begint de herdenking om 18.50 uur, omdat er eerst een stille tocht is. In Waalwijk start het om 19.45 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!