Dongen gaat strijdend ten onder tegen VVV Venlo

DONGEN - VV Dongen hield heel lang knap stand, maar moest in de absolute slotfase toch het hoofd buigen voor de gasten uit Venlo. Hiermee is geen enkele club uit De Langstraat meer actief in het bekertoernooi, na de eerdere uitschakeling van RKC Waalwijk.

Voor de wedstrijd werd alom verwacht dat Dongen niet veel kans zou maken tegen de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. Echter, VVV trainer Kruys had wat grote namen op de bank gezet en dus lagen er wellicht kansen.

Wie dat had ingeschat, had het bij het rechte eind. Dongen kwam brutaal voor de dag en maakte vanaf minuut een duidelijk dat VVV moest vechten voor de overwinning. Die brutaliteit betaalde in minuut twaalf uit in een gigantische fout achterin bij VVV, waardoor Thom Avontuur de bal in de linkerhoek kon afwerken. De nummer laatst van de derde divisie deed verder in de eerste helft niet onder voor de Limburgers en wisten prima stand te houden. De ruststand was dan ook 1-0 in het voordeel van de Dongenaren.

In de rust trof de trainer van VVV maatregelen. Liefst drie wissels werden er doorgevoerd. Dat pakte niet slecht uit, want de Venlonaren zetten enorm aan in de tweede helft en lieten Dongen er niet meer uitkomen. De Limburgers speelden een hoop gevaarlijke momenten bij elkaar en de 1-1 was eigenlijk niet meer te vermijden. Dat klopte, want in minuut 73 werd de gelijkmaker binnengeschoten door Verheijen. Een dik kwartier had Dongen nog om er een verlenging van te maken, maar moest in minuut 90 alsnog buigen, toen Braken na een afvallende bal uit een corner de bal in de verre hoek werkte.