Dongen stopt samenwerking met RBT De Langstraat

DONGEN - Dongen stopt de samenwerking met RBT De Langstraat. De reden hiervoor is dat de lokale ondernemers in Dongen zich onvoldoende betrokken voelen bij het bureau.

Wethouder René Jansen licht toe aan Langstraat FM: “Ik wil mijn waardering uitspreken voor alles wat het RBT de afgelopen jaren heeft opgebouwd, zo ook voor Dongen. Onze lokale ondernemers voelden echter weinig aansluiting bij RBT en wat daar gebeurt. Zij legden een alternatief plan voor en daar zijn wij mee verder gegaan. De consequentie van dit plan betekent stoppen bij het RBT. Die beslissing moesten wij vóór 1 juli doorgeven.”

Maar hoe nu verder? “We hebben als Gemeente een startsubsidie toegezegd. Nu ligt bij de gemeenteraad de vraag over hoe ze aankijken tegen toerisme en recreatie in Dongen en hoe ze hierin verder willen. Of het plan slaagt? Dat staat voor mij los van de situatie. Voor mij was het belangrijk om draagvlak te voelen van de lokale ondernemers zelf. Zij hebben de krachten gebundeld en zijn in gesprek met andere lokale ondernemers. In het najaar zullen ze een toelichting geven aan de raad. Dan volgt de nieuwe begroting en kunnen we plannen aan geld koppelen.”

Volgens Jansen betekent dit zeker niet dat er nu een dikke muur wordt getrokken tussen Dongen en de rest van De Langstraat. “We kijken echt nog wel met een brede blik naar Dongen en de toekomst van de regio.”

Deel dit bericht met je vrienden!