Dongenaren kunnen meedenken over herontwikkeling Glorieux gebied (Video)

DONGEN - Aan het eind van vorig jaar is in opdracht van de gemeente Dongen een filmpje gemaakt over een van de mooiste verborgen parels van Dongen: Het Glorieuxgebied. Het gebied dat ligt ingeklemd tussen de achtertuinen van de woningen aan de Beneluxlaan, het voormalige broederhuis Glorieux, GGZ-Breburg en het voormalig klooster van de Witte Paters aan de Heuvelstraat.

Herontwikkeling

Het gebied staat op de nominatie om in zijn geheel opnieuw ontwikkeld te worden. Het is bij veel Dongenaren onbekend en is ook niet overal openbaar toegankelijk. Maar als het aan de gemeente ligt, komt daar in de toekomst verandering in; al zal dat flink wat jaren in beslag nemen. 'Bijna niemand kent dit gebied’, laat wethouder Eline van Boxtel weten.

Verkenning van het gebied

De gemeente wil een toekomstige definitieve bestemming van Glorieux graag meenemen in een nieuwe herontwikkeling van het totale gebied. Door coronamaatregelen kon dat niet op grootschalige wijze plaatsvinden. Daarom is ervoor gekozen om met een beperkt aantal mensen het gebied te verkennen en hen te vragen naar hun binding met dit stukje Dongen en hun ideeën voor de toekomstige ontwikkeling van het gebied.

Deel dit bericht met je vrienden!