Duurzame bouw gestart in Nieuwe Morgen Geerpark

HEUSDEN - De duurzame wijk Geerpark in Vlijmen breidt verder uit ten noorden van het wijkpark. In het laatst te ontwikkelen deelgebied Nieuwe Morgen komen in totaal 147 woningen: 24 zelfbouwkavels, 80 koopwoningen en 43 sociale huurwoningen voor Woonveste. De bouw van de 75 huur- en koopwoningen die Geerpark BV in de eerste fase van Nieuwe Morgen realiseert is eind 2022 gestart en gisteren feestelijk gevierd samen met de toekomstige bewoners van de koopwoningen. De eerste woningen worden naar verwachting in het laatste kwartaal van 2023 opgeleverd.

Wethouder Johan Meesters was aanwezig bij de feestelijkheden en gaf aan blij te zijn met de uitbreiding, die past in de bouwen-bouwen-bouwen-koers van de gemeente Heusden. “Wij zetten als college vol in op het mogelijk maken van woningbouw voor onze inwoners. Er is vooral vraag naar starters-, senioren- en goedkopere woningen. De bouw in Nieuwe Morgen draagt hier deels direct aan bij en zorgt in totaal voor een betere doorstroming op de huizenmarkt. Deze 75 woningen zijn dan ook zeer welkom en ik kijk met de bouwers en toekomstige eigenaren uit naar het moment waarop de sleutels kunnen worden overhandigd.”

Met een vooruitziende blik koos Heusden bij de start al voor voornamelijk nul-op-de-meterwoningen. Met de stijgende energieprijzen van vandaag de dag blijkt dat een schot in de roos. Joost Engelkes van Geerpark BV vult aan: “De huidige bewoners profiteren van geen of zeer lage energielasten. Ook uit de reacties van de aanwezige kopers bleek woensdag dat de vergaande energiezuinigheid bijdraagt aan de enorme populariteit van de woonwijk. Daarnaast spreken ook de aandacht voor biodiversiteit, avontuurlijk spelen, groene inrichting, participatiemogelijkheden en sociale activiteiten enorm aan”.

Deel dit bericht met je vrienden!