Expositie over Olympische Spelen 1936 in Het Klavier (Video)

KAATSHEUVEL - Het Klavier heeft een unieke expositie: een verzameling uit de gebeurtenissen rondom de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn. Initiatiefnemer Frans van Venrooy heeft de meest bijzondere verhalen te vertellen over deze tijd, waarin Adolf Hitler de hoofdrol speelde.

"Destijds wilden weinig landen meedoen aan de Olympische Spelen in Berlijn, maar Hitler haalde tijdelijk zijn standpunten over Joden overal weg. Maar na de Olympische Spelen ging hij weer door met de Jodenvervolging", vertelt Frans. "Toen Jesse Owens, een zwarte man, zijn gouden medaille won, verliet Hitler demonstratief het stadion."

Het is maar een greep uit de verhalen die de expositie vertelt door middel van onder andere foto's, medailles en handgeschreven teksten. Uniek materiaal is het volgens Frans, dat jarenlang is verzameld. De expositie is in samenwerking tussen de gemeente Loon op Zand en Heemkundekring De Ketsheuvel is te bezoeken tot 5 september. De bezoektijden lopen gelijk met de openingstijden van Het Klavier.

Deel dit bericht met je vrienden!