Fontein uitgezet door geluidsoverlast in Wandelpark Waalwijk

WAALWIJK -  De fontein in het Wandelpark in Waalwijk spuit al een tijdje niet meer. Dit komt door een aantal meldingen over overlast uit de buurt. Zowel het spetterende water als de pomp van de vijver zouden te veel geluid maken. In april van dit jaar stelde Stichting Wandelpark Waalwijk vol trots de nieuwe fontein in de vijver bij het park in werking. Maar niet veel later zweeg die alweer. Na klachten uit onder meer de nabijgelegen Van Brederodelaan, is die in overleg met de gemeente toch maar uitgezet.

De grote vraag is voor hoe lang de fontein uit blijft. Stichting Wandelpark Waalwijk en de gemeente gaan binnenkort in verder overleg met de betrokken buurtbewoners, in de hoop er toch samen uit te komen. De voorzitter van Stichting Wandelpark Waalwijk, Theo van Bracht, zegt nog niks te willen forceren.

De gemeente Waalwijk wil als eigenaar van het park graag samen met de betrokken bewoners tot een oplossing komen. De stichting heeft al gezocht naar manieren om de overlast te verminderen, zoals een andere pomp of het lager afstellen van de spuithoogte. De gemeente heeft de fout gemaakt om de omwonenden niet vooraf te informeren dat de fontein er zou komen.

Deel dit bericht met je vrienden!