Ga niet recreëren in het gebied rond de Bergsche Maas

WAALWIJK - Rijkswaterstaat roept mensen op dit weekend niet te recreëren in het gebied rond de Bergsche Maas. Volgens woordvoerder Eric van Beerendonk zal de waterstand de komende dagen de hoogste stand bereiken. "Vanwege het mooie weer dat zich aandient, zullen mensen misschien de oevers van het water opzoeken of willen varen. We verzoeken heb dit niet te doen, omdat het gevaarlijk is."

In de onderstaande video is te zien hoe het waterpeil er op vrijdag 16 juli voor staat:

Van Beerendonk raadt mensen aan weg te blijven van strandjes en kanalen die aansluiten op de Bergsche Maas, omdat er veel troep in het water drijft en omdat de stroming heel sterk is. Ook veehouders wordt aangeraden hun vee van de weides te halen, voor zover dat nog niet is gebeurd.

De afgelopen dagen stroomden delen van Limburg, Duitsland en Belgie onder na hevige regenval. Hierbij zijn al meer dan 100 doden gevallen. Het overtollige water uit de Maas en de Rijn stroomt nu richting zee.

De Gemeente Waalwijk heeft aangekondigd om de Schutsluis Waalwijk te verstevigen en de ontwikkelingen in de Bergsche Maas op de voet te volgen. Volgens Rijkswaterstaat hoeven de bewoonde gebieden zich geen zorgen te maken. "Het water stroomt waarschijnlijk de uiterwaarden in," aldus woordvoerder Van Beerendonk.

Deel dit bericht met je vrienden!