Geen evenementen, een klap voor ondernemers: ‘We waren de koning te rijk’

WAALWIJK - Audiovisueel productiebedrijf Fabulous Rental verliest de komende weken 70 tot 75 procent van zijn opdrachten vanwege de nieuwe maatregelen. Deze beperken namelijk de evenementenbranche en laat dat nou net de wereld zijn waar het bedrijf alle materialen voor verzorgt.

Dennis Boeren vertelt over hoe zijn bedrijf geraakt is de afgelopen tijd: "Bij Fabulous Rental hebben we zestien maanden lang geen inkomsten kunnen genereren. De afgelopen twee weken waren we de koning te rijk en nu wordt het ineens toch weer aanpoten. In coronatijd hebben we ander werk moeten doen, zoals in een fabriek, om rond te komen. Gelukkig is het nu nog niet zo ver. Maar als deze maatregelen tot na 13 augustus zo blijven, ben ik er bang voor dat het weer zal moeten."

Geschrokken
Wat Dennis misschien nog wel het ergste vindt, is dat evenementenbezoekers zijn geschrokken van de maatregelen. "De overheid doet onverwachts weer een stap terug. Mensen schrikken hiervan en hun vertrouwen in toekomstige versoepelingen neemt af. Dat zorgt ervoor dat ze op voorhand al niet zo snel meer een kaartje zullen kopen voor een evenement, zelfs al mag het straks misschien weer. Ik hoor ook van organisatoren dat bezoekers hierdoor hun tickets voor september alvast annuleren. Dat is schadelijk voor deze ondernemers en natuurlijk ook voor ons."

Alleen maar verlies
Evenementen mogen wel doorgaan, mits ze op anderhalve meter afstand kunnen worden gehouden. Dat betekent in ieder geval dat evenementen niet meer met volle capaciteit mogelijk zijn. "De manier waarop evenementen nu doorgaan, is niet rendabel. Je kan maar eenderde van je bezoekers laten komen. Dat betekent minder inkomsten en dan krijg je een vicieuze cirkel: door minder inkomsten kun je met een kleiner budget niets groots of spectaculairs organiseren. Omdat je niets groots kan organiseren, zijn er minder inkomsten. Het kan niet anders dan dat organisatoren alleen maar verlies maken op deze maatregelen. Nog niet te beginnen over de evenementen die al opgetuigd waren en ter plekke afgebroken moesten worden."

Deel dit bericht met je vrienden!