Gevaarlijk kruispunt in Waalwijk wordt aangepakt (video)

WAALWIJK - Er komen verkeerslichten op het drukke kruispunt Drunenseweg, Akkerlaan en De Coubertinlaan in Waalwijk. De verkeerslichten moeten voor meer veiligheid zorgen.

Dat er extra maatregelen bij het kruispunt genomen moesten worden, was al langer duidelijk. Er zijn over verschillende oplossingen nagedacht. Lange tijd leek het erop dat er een minirotonde zou komen, maar dat idee is uiteindelijk in de prullenbak beland. Vorig jaar kwam de gemeente met het idee om stoplichten op het kruispunt te zetten.  Allebei de ideeën heeft de gemeente kritisch tegen het licht gehouden en er is er uiteindelijk uitgekomen dat stoplichten de veiligste en verantwoordelijkste keuze is om te maken.

De reden dat ervoor verkeerslichten is gekozen in plaats van een minirotonde is dat het vooral voor de fietsers het een stuk veiliger maakt. Op een minirotonde kunnen fietsers van beide kanten komen op de rotonde, dat verwachten autobestuurders vaak niet, hierdoor kan het vaker fout gaan. Verkeerslichten maken het voor fietsers en automobilisten een overzichtelijker en duidelijker kruispunt.

Deel dit bericht met je vrienden!