Het Nederlands Elftal kan reuzestap zetten naar groepswinst

QATAR - De sfeer bij het Nederlands Elftal kan niet beter. De eerste, en tevens op papier moeilijkste, wedstrijd in de groepsfase van het WK werd tegen de concurrenten uit Senegal winnend afgesloten. Daardoor heeft Nederland een goede stap gezet richting de knock-out fase. Die stap kan vandaag uitgebreid worden, als de Oranjeleeuwen gaan aantreden tegen Ecuador.

Geen onderschatting
Van onderschatting mag tegen de Zuid-Amerikanen echter nul sprake zijn. De score liet het niet zien, maar het walste in de openingswedstrijd van het WK werkelijk over Qatar heen. Het werd zoals bekend 0-2. Nederland moet niet nu al denken dat het er al is, want zoals Duitsland en Argentinië lieten zien, als je een ploeg onderschat dan word je afgestraft. De formatie van boegbeeld en bondscoach Louis van Gaal is echter wel aan hun stand verplicht om met de mannen uit Ecuador de vloer aan te vegen. Zij staan namelijk slechts op de 44e plaats op de FIFA ranglijst.

Waken voor gevaarlijke en doelgerichte spits
De Ecuadorianen kunnen dan wel niet de hoogste plaats bezetten op de FIFA ranglijst, de realiteit is dat zij nu op hetzelfde punten aantal als Oranje staan en zal dus als echt goede tegenstander benaderd moet worden. Zeker met de in vorm verkerende spits, Enner Valencia. Bij zijn club Fenerbahçe verkeert de 33-jarige spits in bloedvorm. In twaalf wedstrijden was hij al bij zeventien doelpunten betrokken. Hij trof tevens tweemaal doel tegen de Qatarezen en zal voor Van Dijk en consorten een extra punt van aandacht zijn in de voorbereiding.

Hoogstwaarschijnlijk weinig verrassingen
Na de 0-2 overwinning heeft bondscoach Van Gaal geen reden om veel te wijzigen in zijn opstelling. De tegen Senegal debuterende Noppert maakte indruk en zal hoogstwaarschijnlijk ook tegen Ecuador proberen zijn doel schoon te houden. Achterin is het de vraag of Matthijs de Ligt zijn plaatsje behoudt. De centrale verdediger van Bayern München speelde geen hele beste wedstrijd en werd als een van de weinige op de bon geslingerd door de arbiter van dienst. Normaal gesproken blijven Dumfries, Van Dijk, Ake en Blind gewoon staan. Op het middenveld lijken er ook weinig wijzingen nodig. Teun Koopmeiners viel prima in tegen Senegal en zou eventueel Berghuis kunnen vervangen. Frenkie de Jong is zeker van zijn plek, net als de trefzekere Cody Gakpo. Voorin is het grootste vraagteken, met natuurlijk de vraag of Memphis Depay fit genoeg is om te starten.

Deel dit bericht met je vrienden!