Hoe bereidt De Langstraat zich voor op het carnavalsseizoen?

DE LANGSTRAAT - Volgende maand wordt het carnavalsseizoen geopend op de elfde van de elfde. Verschillende carnavalsorganisaties in De Langstraat zijn al begonnen met de voorbereidingen van het prinsenbal. Dit jaar is het moeilijker om het feest te organiseren, omdat er nog niet bekend is wat de coronaregels over een maand zijn. Omdat 11 november dit jaar op een donderdag valt, kiezen de meeste organisaties ervoor om het prinsenbal te houden op zaterdag 13 november.

Dongen
Stichting De Peeënstekers heeft de hoofdlijnen voor het prinsenbal al klaar en gaat de komende weken aan de slag met organisatorische zaken. Bij het overleg is besloten dat er twee draaiboeken worden gemaakt. Hiermee is de carnavalsstichting voorbereid op een feest met de huidige coronaregels, maar ook als de regering alle maatregelen loslaat is de organisatie klaar voor een groot feest.

Kaatsheuvel
In Kaatsheuvel kiezen ze geen Raad van Elf bij het Prinsenbal, maar hun eigen traditionele Turfstekerskwartet. Het kwam voor de organisatie om verschillende redenen niet goed uit om het Prinsenbal op 13 november te vieren, dus zal dit pas op 27 november plaatsvinden.

Waspik
Stichting Jeugdcarnaval Waspik beleeft dit jaar een bijzonder carnavalsseizoen, want de stichting bestaat 55 jaar. Dit jubileum wordt groots gevierd en zal worden afgetrapt op 11 november met een lampionnenoptocht. Hierbij wordt ook een tijdelijk carnavalsmonument onthuld. Twee dagen later, op 13 november, wordt de eerste feestavond georganiseerd, waar verschillende dj's uit Waspik voor de muziek gaan zorgen.

Waalwijk
In Waalwijk worden er verschillende scenario's voorbereid voor het Prinsenbal in de Mads. Ze willen voorbereid zijn op eventuele versoepelingen of aanscherpingen van de coronamaatregelen.

Loon op Zand
De organisatoren in Loon op Zand zijn pas net begonnen. Ze hebben nog geen definitieve datum voor het feest vastgesteld. Hier gaan ze nog verder over overleggen en de beslissing zal snel worden gemaakt.

Deel dit bericht met je vrienden!