Hoe realistisch is handhaving RKC?

WAALWIJK - Hoe kan RKC Waalwijk degradatie voorkomen? De ploeg wist afgelopen zaterdag zelfs tegen AZ 1-0 voor te komen, maar kwam toch met lege handen thuis.

De Eredivisiestand liegt er niet om: RKC verloor vier van de vijf laatste wedstrijden en blijft daarmee met 26 punten veertiende staan, met de 25 punten van Willem II vlak onder zich. FC Emmen, dat op wonderbaarlijke wijze de weg omhoog heeft gevonden, zit de twee Brabantse clubs op de hielen met 24 punten. Nog niet te beginnen over ADO Den Haag, die ondanks de achttiende plek tot grote verbazing het afgelopen weekend van Feyenoord wist te winnen. Tussen Emmen en ADO bevindt zich nog VVV-Venlo, dat de afgelopen zes wedstrijden verloor.

Laatstgenoemd team, dat zich momenteel dus in een slechte reeks bevindt, wordt de volgende tegenstander van de Waalwijkers aanstaande zaterdag 8 mei. Bij winst kan RKC afstand nemen van Willem II, dat komend weekend in de thuiswedstrijd tegen PSV zal moeten strijden. Het wordt nog spannend of FC Emmen zichzelf uit de degradatiezone kan bevrijden; zondag zal dat blijken tegen FC Groningen.

Tot nu toe is RKC op de veertiende plek nog veilig. Pas op de zestiende plek worden de play-offs gespeeld voor lijfsbehoud en plek zeventien en achttien degraderen rechtstreeks. RKC was in 2020 eigenlijk de ploeg die zou degraderen. Dit ging vanwege de coronacrisis niet door.

De vijf degradatieploegen staat de volgende wedstrijden te wachten:

RKC Waalwijk
VVV-Venlo - RKC Waalwijk (zaterdag 8 mei)
RKC Waalwijk - FC Twente (donderdag 13 mei)
Feyenoord - RKC Waalwijk (zondag 16 mei)

Willem II
Willem II - PSV (zondag 9 mei)
ADO Den Haag - Willem II (donderdag 13 mei)
Willem II - Fortuna Sittard (zondag 16 mei)

VVV-Venlo
VVV-Venlo - RKC Waalwijk (zaterdag 8 mei)
Ajax - VVV-Venlo (donderdag 13 mei)
VVV-Venlo - FC Emmen (zondag 16 mei)

FC Emmen
FC Emmen - FC Groningen (zondag 9 mei)
FC Emmen - SC Heerenveen (donderdag 13 mei)
VVV-Venlo - FC Emmen (zondag 16 mei)

ADO Den Haag
PEC Zwolle - ADO Den Haag (zondag 9 mei)
ADO Den Haag - Willem II (donderdag 13 mei)
FC Twente - ADO Den Haag (zondag 16 mei)

Deel dit bericht met je vrienden!