Informatiekoffer wordt uitgereikt op basisschool De Hoef (Video)

WAALWIJK - Veel jonge kinderen krijgen te maken met een scheiding van hun ouders. In Nederland krijgt elk kwartier een kind tussen 0 en 18 jaar te maken met ouders die uit elkaar gaan. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Niet ieder kind kan even goed omgaan met een scheiding, maar daar is in Waalwijk een oplossing voor gevonden: het informatiekoffertje. In dit koffertje zitten allerlei tools, waardoor kinderen makkelijker kunnen praten over een scheiding.

"We zetten elk jaar veel zware jeugdhulp in om kinderen en gezinnen te helpen de problemen door een complexe scheiding op te lossen", geeft wethouder Dilek Odabisi aan. "We weten daardoor wat spanningen tussen ouders met kinderen kunnen doen. Juist daarom willen we voorkómen dat kinderen in zo’n situatie belanden. We willen kinderen, jongeren en hun ouders leren hoe (zelf) om te gaan met deze ingrijpende gebeurtenis."

Het netwerk 'Alsjeuitelkaargaat Hart van Brabant' heeft hiervoor de Informatiekoffer 'Als je ouders uit elkaar gaan' ontwikkeld. De koffertjes worden als pilot op scholen in Waalwijk uitgedeeld aan kinderen waarvan de ouders gaan scheiden. Er zit informatie in over scheiden en instrumenten die helpen kinderen te laten praten. Odabasi was op 19 oktober te gast bij basisschool De Hoef om het eerste koffertje te overhandigen.

Deel dit bericht met je vrienden!