Jan van Baardwijk blijft ondanks eerdere onzekerheid toch in gemeenteraad

WAALWIJK – Jan van Baardwijk zit toch namens Lokaal Belang in de gemeenteraad in Waalwijk. Jan tobt met zijn gezondheid en liet zich hierdoor lager op de lijst van Lokaal Belang zetten, van plek drie naar plek twaalf. “Doordat mijn gezondheid onzeker is, wilde ik niet meer op nummer drie staan,” vertelt Van Baardwijk. “Ik vind dat je vier jaar lang met volle overtuiging je kiezers moet kunnen vertegenwoordigen als je zo hoog op de lijst staat.”

Jan sloot voorafgaand aan de verkiezingen niet helemaal de deur voor een plek in de gemeenteraad. Hij vertelde zijn kiezers namelijk tijdens de campagne al dat hij plaats zou nemen in de raad, mocht hij genoeg voorkeursstemmen krijgen. Dit lukte, tijdens de verkiezingen kreeg Jan maar liefst 239 voorkeursstemmen. Het zorgde ervoor dat hij in de raad eindigde, ondanks dat hij op plek twaalf stond op de lijst en zijn partij maar elf zetels bemachtigde. “Ik had in de krant al toegezegd dat ik in de raad wilde eindigen bij genoeg voorkeursstemmen, dus ik voel me ook verplicht die belofte na te komen. Dat doe ik overigens graag hoor.”

Geliefde vrijwilliger
In de raad eindigen door zoveel voorkeursstemmen, betekent dat Jan toch nog geliefd is in de gemeente. Jan vertelt: “Ik doe veel vrijwilligerswerk in de gemeente Sprang-Capelle. Bij de voetbal ben ik al jaren actief, ik rijd in de buurtbus en ik organiseer reizen voor bejaarde mensen in de gemeente. Ik denk dat veel mensen me hiervan kennen en daardoor toch op me hebben gestemd.”

Ervaring
Jan denkt dat hij zijn vele voorkeursstemmen ook deels te danken heeft aan zijn lange carrière in de gemeente Sprang-Capelle en later Waalwijk. Jan is al meer dan dertig jaar actief in de lokale politiek. “Ik ben door mijn ervaring in de gemeente heel bekend met wat er speelt en wat men belangrijk vindt. Hierdoor zijn er denk ik ook mensen geweest die mij de plek in de raad gunden.”

Tandje minder
De onzekerheid over zijn gezondheid zou ertoe kunnen leiden dat Jan zich deze gemeenteraadsperiode een tandje minder in gaat zetten. Dit gaat er bij Jan echter zeker niet in. “Nee, het wordt zeker geen tandje minder,” vertelt Jan vol overtuiging. “Mijn gezondheid is wat onzeker, maar ik voel me niet ziek. Ik ga me dan ook absoluut evenveel inzetten als ik andere jaren gedaan heb.”

Toekomstplannen
De onverminderde inzet wil Jan de komende gemeenteraadsperiode vooral inzetten voor de voorzieningen in de gemeente Waalwijk en dan natuurlijk vooral in Sprang-Capelle. “We hebben een prachtig openlucht zwembad en een sporthal in Sprang-Capelle. We moeten ervoor zorgen dat deze gemoderniseerd worden en up-to-date blijven. Hier wil ik me hard voor gaan maken de komende tijd.”

Deel dit bericht met je vrienden!