Joseph Oosting nieuwe coach RKC Waalwijk

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft een opvolger voor Fred Grim: Joseph Oosting gaat de Waalwijkers, die hun plekje in de Eredivisie wisten te behouden, komend seizoen coachen.

Oosting heeft dit voorjaar de cursus coach betaald voetbal afgerond en is er dus klaar voor om zijn eigen team te begeleiden. Afgelopen seizoen maakte hij nog deel uit van de staff van Vitesse, maar nu is hij dus klaar voor een nieuwe uitdaging in Waalwijk.

Als profvoetballer speelde Oosting voor FC Emmen en BV Veendam. Hierna vervulde hij diverse functies bij FC Emmen, te beginnen met het trainen van de jeugd op jonge leeftijd. Later werd Oosting hoofdtrainer van onder andere WKE '16, waarbij hij samen met zijn broers Berend en Hendrik de landstitel veroverde bij de amateurs. In 2014 werd hij jeugdtrainer SBV Vitesse en mocht hij later de functie coach van Vitesse onder 19 vervullen. Na elf wedstrijden vertrok hij, om vervolgens weer terug te komen als coach van Jong Vitesse. Nu is het tijd voor zijn nieuwe uitdaging in de Eredivisie.

Oosting laat weten: "Op de eerste plaats ben ik trots op de kans die ik bij RKC Waalwijk krijg om als hoofdtrainer in het betaalde voetbal aan de slag te gaan. De missie en visie van de club passen bij mij als trainer. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met de staf op een creatieve en innovatieve manier werkzaam te zijn, met als doel ontwikkeling van het team en spelers. Ik kijk reikhalzend uit naar de start van het seizoen, samen met het team, de supporters en de partners van RKC."

Deel dit bericht met je vrienden!