Joseph Oosting tevreden over eerste maanden bij RKC

WAALWIJK -  Het is een rustige nazomerdag op het trainingscomplex van RKC Waalwijk. De zon schijnt volop en een paar supporters van RKC hebben de moeite genomen om de spelers van hun club te bezichtigen tijdens de training van donderdag 16 september. De sfeer is opperbest en dat is niet heel gek na een prima start van het seizoen. RKC pakte in zijn eerste vier wedstrijden vier punten en gaat vol vertrouwen richting de Galgenwaard, waar FC Utrecht wacht. Dat de ploeg er zin in heeft, blijkt uit een van de laatste trainingen van RKC voorafgaand aan het duel met FC Utrecht.

Veel plezier bij de spelers 
Spelers lachen, dollen en maken veel plezier tijdens de training. Trainer Joseph Oosting staat aan de zijlijn en ziet het allemaal aan. Zo nu en dan stormt de sympathieke trainer het veld op om zijn spelers aanwijzingen te geven. En met succes, want RKC Waalwijk pakte op zaterdag 18 september een punt in Utrecht. Dat is knap, want een paar weken eerder won FC Utrecht in eigen huis overtuigend van Feyenoord.

Er is dus geen enkele reden voor stress voor trainer Joseph Oosting en zijn mannen. De trainer, geboren in Emmen, is van nature een rustig persoon en straalt dat ook uit naar zijn spelers, die op hun beurt weer prima prestaties afleveren. Deze wisselwerking zorgt dus voor een goede sfeer en dat is te merken aan Oosting. Hij maakt grapjes met de aanwezige pers en geeft aan het prima naar zijn zin te hebben in Waalwijk. In de onderstaande video legt hij uit waarom het zo fijn werken is bij RKC en wat het verschil is met Vitesse.

Brabantse Derby 
De afgelopen weken zijn dus goed verlopen voor Oosting, maar op dinsdag 21 september wacht er een belangrijke wedstrijd. Dan wacht de Brabantse derby van de Eredivisie tegen Willem II, misschien wel de zwaarste test van het seizoen. Die moet volgens de inwoners van Waalwijk gewonnen worden. Oosting is daar nog voorzichtig in. "We gaan het de tegenstander zo lastig mogelijk maken, maar ik denk dat we wel een goede kans maken om te winnen." Als de Waalwijkers winnen, kunnen ze zomaar de top 10 binnensluipen.

Deel dit bericht met je vrienden!