Kees Hendrix uit Waspik verzamelt oude stenen en fossielen (Video)

WASPIK - Toen Kees Hendrix tien jaar was, bezocht hij met zijn ouders de curfsgroeve in Zuid-Limburg. Daar kreeg hij van iemand een stuk steen met fossielen erin en een grote fascinatie was geboren. Kees begon vol passie aan zijn zoektocht naar fossielen, las veel boeken over stenen en sloot zich aan bij de Nederlandse Geologische Vereniging (NGV).

Jaren oud
''Het leukste is dat je soms als eerste een fossiel vindt en er dan achter komt dat je iets in je handen hebt dat al 400 miljoen jaar oud is, dat is heel bijzonder'', vertelt Kees terwijl hij een van zijn stenen laat zien. Achter hem staan een aantal kasten, vol met verschillende stenen. Stuk voor stuk zorgvuldig uitgestald en zelfs op kleur gesorteerd. Een heuse verzameling heeft Kees in de loop der jaren bij elkaar gezocht.

Een breder publiek
Als lid van de NGV  merkte Kees dat de vereniging wat vergrijsd was. Om ook geïnteresseerde jongeren te bereiken, wilde Kees een algemene bundel schrijven. Zijn boek 'Op ontdekkingsreis in de geologie' gaat over stenen, fossielen, landschappen en al wat de Nederlandse geologie rijk is. ''Het is een basis voor iedereen die geïnteresseerd is. Ook vind je in Nederland veel meer gesteente dan je misschien zou denken'', legt Kees uit en dat wordt bevestigd door zijn eigen verzameling stenen.

Deel dit bericht met je vrienden!