Konijnen knuffelen op school (Video)

'S GRAVENMOER - Croky en Chili: dat zijn de namen van de vriendjes die de leerlingen van OBS De Springplank mogen verzorgen. De basisschool heeft sinds een aantal maanden twee konijnen. De leerlingen leren hoe ze het hok moeten verschonen, wat de dieren eten en hoe je met ze om moet gaan. De konijnen worden zelfs ingezet om te oefenen met lezen en het dictee staat geheel in het teken van konijnen. Hoe schrijf je bijvoorbeeld het woord 'haasachtige'?

Een groepje leerlingen zit op de houten bankjes in de hoeken van het konijnenhok. Twee van de drie leerlingen hebben allebei een konijn op hun schoot. Ze aaien over de zachte vacht en geven de konijnen witlof om op te knabbelen.

Klasgenoot Renske zit tegenover hen. Ze slaat haar boek 'De kleine beer' open en begint passages voor te lezen. ''Konijnen luisteren altijd, soms glippen ze even weg, maar je weet dat ze nog steeds luisteren'', vertelt Renske. Ze leest verder, terwijl de konijnen rustig luisteren, al knabbelend aan de witlof. De meiden die de konijnen op hun schoot hebben, lijken helemaal rustig te worden van de dieren en de voorleesstem op de achtergrond.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!