Koningsspelen groots gevierd in De Langstraat (Video)

DE LANGSTRAAT – Op vrijdag 22 april vond de tiende editie van de Koningsspelen plaats. Basisscholen in De Langstraat kleurden op deze dag oranje en organiseerden sport- en spelactiviteiten met als thema ‘Voel je fit’. Zo ondervonden de kinderen dat samen bewegen leuk en belangrijk is.

In Dongen deden zo’n tweeduizend kinderen mee aan de Koningsspelen. De scholen Biezenkring, Sint-Jan Heilig Hart, De Wegwijzer en De Springplank kregen bezoek van mascotte Sjors Sportief en sportwethouder René Jansen. Volgens Jansen heeft iedere school in de gemeente Dongen samen met beweegdocenten van BeweegBuro en studenten van het ROC een eigen invulling gegeven aan deze spelen. De wethouder is hier trots op en hoopt er de volgende editie weer één groot gezamenlijk sportfeest van te maken.                

De basisscholen in Kaatsheuvel en De Moer pakten het dit jaar groots aan. 1250 leerlingen van deze scholen verzamelden zich op Sportpark De Eikendijk om gezamenlijk te bewegen. Dit evenement werd georganiseerd met verschillende sportverenigingen en ROC Sport en Bewegen Tilburg. Het is de eerste keer dat de initiatiefnemers de Koningsspelen op deze grootte hebben georganiseerd. Voor de volgende editie willen ze kijken of ze alle scholen van de gemeente Loon op Zand erbij kunnen betrekken.

Foto's: Jan Stads / Pix4Profs

Deel dit bericht met je vrienden!