Peter Kuijpers op Langstraat NL

Hollandse Toppers

Peter Kuijpers presenteerde al jaren op Langstraat FM zijn vermaarde programma Yesterplay, toen hij vanaf medio 2018 een Nederlandstalige variant hierop ging maken met de naam Hollandse Toppers. Elke maandag en vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur was dit programma tot 2022 te horen. In oktober 2022 overleed Peter.

Peter was een echt "jaren zestig persoon" en was daar erg trots op. Zijn eerste contact met radio was halverwege de jaren zestig met de zeezenders Veronica, Radio Caroline, Radio London en nog een handjevol andere Engelse zenders. In de jaren zeventig kwamen daar nog Radio Noordzee Internationaal, Radio Mi Amigo en Radio Atlantis bij.

Hoewel na 1974 het met de zendschepen wel was gedaan (op Mi amigo en Caroline na) bleven de zeezenders een plaatsje houden in Peters radioprogramma’s. Het zal ongeveer zomer 1976 zijn geweest toen hij zijn eerste echte programma’s ging presenteren bij Radio City op de 104.2 vanuit Loon op Zand.

In 1980 startte Peter een eigen (illegale) zender in Kaatsheuvel: Radio Ramona, uitzendend op 104.2 FM. Het idee van lokale radio met lokaal nieuws en veel herkenbare muziek, Nederlandstalig afgewisseld met gouwe ouwe Engelstalig. Hij maakte zijn programma steevast met medepresentator René van der Velden. Toen ook Radio Ramona het zwijgen werd opgelegd in 1986, bleef radio toch kriebelen.

Toen in 1992 de voormalige lokale omroep LTV radio startte, presenteerde Peter voor het eerst het programma Yesterplay. Later week hij nog even uit naar Radio Optimaal in Chaam om uiteindelijk uit te komen bij Maasstad Radio in Waalwijk. Maasstad heet inmiddels Langstraat FM en heeft een zusje gekregen: Langstraat NL.

Hollandse Toppers
Na het overlijden van Peter is het programma in nonstop-vorm voortgezet. Elke maandag en vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur op Langstraat NL.

Je kunt Langstraat NL in de ether ontvangen op 107.2 FM en op internet via de player op de homepagina van deze website.


Peter in zijn eigen studio, de plek waar hij het liefst verbleef