Leegstaande panden in De Langstraat: ‘Dit doen we bewust’

DE LANGSTRAAT - Waalwijk heeft te kampen met leegstand. Alleen al De Els heeft te maken met zo'n tien leegstaande panden. Een strategisch besluit, zo geeft centrummanager Peter Plaisier aan. Waarom is dit strategisch en hoe zit dit in de rest van de Langstraat?

Waalwijk
“Er staat niet zo veel meer leeg in het centrum van Waalwijk”, aldus centrummanager Peter Plaisier. In het winkelcentrum De Els staan wel nog veel panden leeg. “Dat is strategisch en doen we dus bewust. Dit doen we omdat ze daar aan het herontwikkelen zijn. Om het centrum heen staan ook veel lege panden maar daar worden veel woningen gebouwd of omgebouwd tot woningen."

Kaatsheuvel
“In Kaatsheuvel staan er ook een aantal panden leeg in het centrum, maar het is nog niet dramatisch”, aldus centrummanager Kaatsheuvel Wim Aussems. Kaatsheuvel heeft een aantal lege panden omdat Kaatsheuvel niet overbewinkeld is. Het centrum van Kaatsheuvel is meer om snel en efficiënt naar het dorp te gaan. “Kaatsheuvel is er ook minder door geraakt omdat we groter zijn dan Sprang-Capelle, maar kleiner dan Waalwijk."

Dongen
“In Dongen gaat het heel goed, er staan wel een paar panden leeg maar dat is echt minimaal. De vraag is meer of het pand past bij jouw idee voor jouw onderneming. Dat speelt eerder dan dat er geen pand is. Dit komt vooral door het concept ‘Leer Dongen Kennen’. Daar zitten we volop in en dat begint nu zijn vruchten af te werpen”, aldus Hans van Aalst, centrummanager Dongen.

Deel dit bericht met je vrienden!