Leerlingenvervoer moet worden verbeterd

WAALWIJK – Belangenorganisatie Ouders & Onderwijs vindt dat er duidelijke richtlijnen moeten komen voor de speciale taxi’s en bussen die kinderen van en naar school brengen. Uit een enquête van de organisatie blijkt dat deze kinderen te lang onderweg zijn.

In de gemeente Waalwijk worden er dagelijks ongeveer 1300 leerlingen vervoerd. De kwaliteit hiervan wordt elke dag gemonitord. Door de coronaversoepelingen neemt het vervoer toe en daarmee de vraag naar chauffeurs.

Volgens de gemeente zijn er op dit moment problemen met het vinden van genoeg beschikbare en gediplomeerde chauffeurs en is het door corona niet altijd mogelijk om op alle routes een vaste chauffeur te hebben. De gemeente zegt dat de vervoerders er op dit moment alles aan doen om de leerlingen op tijd naar school te brengen.

“Gemeenten, regiecentrales en nauw betrokken scholen hebben nauw overleg om te zoeken naar passende, werkbare oplossingen. Zij proberen de overlast te beperken en zo snel mogelijk terug te gaan naar de gewone situatie,” aldus gemeente Waalwijk. Ook geeft de gemeente aan dat de betrokken partijen begrijpen dat sommige maatregelen effect hebben op de kinderen, maar zij vragen ook om begrip voor deze tijdelijke situatie.

Deel dit bericht met je vrienden!