‘Loon op Zand voor elkaar’ lanceert actie tegen eenzaamheid

LOON OP ZAND - Stichting 'Loon op Zand voor elkaar' lanceert in de Week tegen Eenzaamheid de actie ‘SAMen is minder alleen’. Op verschillende plekken in Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer zijn de komende week briefjes van ‘Sam’ te vinden, die iets leuks wil ondernemen. De briefjes bevatten een websiteadres waarop wordt uitgelegd dat iedereen Sam kan zijn en waar het aanbod van dorpsgenoten te vinden is die net als Sam contact zoeken.

Sinds corona is eenzaamheid groter geworden. De maatregelen versterkten vaak het gevoel van eenzaamheid. Ouderen in zorginstellingen mochten geen bezoek meer ontvangen, studenten zaten de hele dag achter hun laptop en door het thuiswerken bleven collega’s van het werk ook op afstand. Corona heeft een impact gehad op elke leeftijdscategorie.

Op de website www.loonopzandvoorelkaar.nl/sam is het mogelijk om een bericht te plaatsen. In dit bericht vertel je wie je bent en wat je leuk vind, ook zet je in het bericht waarvoor je een persoon of organisatie nodig hebt. Denk hierbij aan: Gezelschap, erop uit of gewoon een maatje.

Deel dit bericht met je vrienden!