Maarten van der Weijden wil wereldrecord verbreken voor het goede doel (Video)

WASPIK - Zwemmer Maarten van der Weijden gaat opnieuw geld inzamelen voor het goede doel. Eerder zwom Van der Weijden uit Waspik al een Elfstedentocht, maar dit keer maakt hij het nog spectaculairder. Hij gaat namelijk het wereldrecord tegenstroomzwemmen proberen te verbreken. "Het record staat op 31 uur en 7 minuten, maar ik denk dat het wel moeten lukken om dat te verbeteren", lacht de zwemmer. De recordpoging vindt plaats in Eindhoven op zaterdag 20 en zondag 21 november.

Trainen
Je moet het maar eens proberen in de zee of in de oceaan; tegen de stroom in zwemmen. Dat valt niet mee. "Het is niet precies hetzelfde hoor. Ik train nu in eigen zwembad, waar ik kan zelf instellen hoe sterk de tegenstroom is", geeft Van der Weijden aan. "Ik train nu iedere dag een uurtje ongeveer en dan een aantal dagen in de week." Zonder te trainen is het eigenlijk ook niet te doen volgens de zwemmer.

Maarten Foundation
Maarten van der Weijden wil met zijn recordpoging zo veel mogelijk geld ophalen voor zijn stichting. "Ons doel is om een wereld te creëren waarin elke kankerpatiënt het geluk heeft om te herstellen. Met elke aan onze Foundation gedoneerde euro kunnen wij kankeronderzoeken en -projecten mogelijk maken. Initiatieven die kanker hopelijk op een dag zullen genezen en in de tussentijd de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbeteren", geeft Van der Weijden aan.