Marion de Cocq (telefonisch) te gast in Vaktaal over ‘Het Bewaarde Land’

LANGSTRAAT FM - Iedere dinsdag en donderdag ontvangt Gertjan Pijnenburg een gast in zijn programma Vaktaal. In de uitzending van dinsdag 14 december was Marion de Cocq te gast, om te praten over 'Het Bewaarde Land'. Op dit moment ontvangt de presentator geen gasten in de studio vanwege de coronamaatregelen. Daarom is het interview telefonisch gedaan.

'Het Bewaarde Land' richt zich op kinderen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs en wil ze kennis laten maken met de natuur. "Drie weken lang brengen de kinderen elke week één volle dag door midden in de natuur. Ze proeven, ruiken, luisteren, kijken, voelen en bewegen in een wereld die voor veel kinderen nog weinig bekend is", geeft De Cocq aan.

De begeleiding wordt gedaan door vrijwilligers: de zogeheten 'Wachters van Het Bewaarde Land'. Op woensdag 15 december is er een online informatieavond voor toekomstige vrijwilligers. In het onderstaande interview legt Marion de Cocq uit wat het bewaarde Land verder allemaal doet voor de schoolgaande jeugd.

 

Deel dit bericht met je vrienden!