Mika Biereth neemt RKC Waalwijk bij de hand in Groningen

GRONINGEN - RKC Waalwijk heeft op knappe wijze de drie punten meegenomen bij FC Groningen. In een intense wedstrijd met alles erop en eraan werd het door tweemaal invaller Biereth 2-3 in het voordeel van de Waalwijkers.

De wedstrijden van de geel-blauwen staan dit jaar garant voor veel doelpunten. In het hoge noorden was dat niet anders. De ploeg van Joseph Oosting heeft er alles voor uit de kast moeten trekken, want de plaatselijke FC toonde zich een geduchte tegenstander.

Dat werd in minuut veertien duidelijk, toen Ricardo Pepi de penalty - na een overtreding van Lutonda - binnenschoot. In minuut 36 werd Roy Kuijpers plots een tegen een tegenover de doelman gezet, maar werd in het proces naar het gras gewerkt. Ook RKC kreeg dus een penalty, met ook weer een rode kaart voor de tegenstander. Ditmaal was het centrale verdediger Balker die vroegtijdig kon gaan douchen. Van den Buijs nam zijn verantwoordelijk en schoot de penalty tegen de touwen, om de stand op 1-1 te brengen.

Die stand bleef ook een tijd in de tweede helft op het bord, tot minuut 61. Toen vond invaller Mika Biereth via de kluts de bal voor zijn voeten en kon hij de bal in het doel werken, wat de ploeg van trainer Joseph Oosting een voorsprong opleverde. Daar kon RKC een klein kwartier van genieten, want na een schitterende combinatie wist wederom Pepi de bal in de linkerhoek te volleren. Daar bleef het echter niet bij. In minuut 80 was daar een heerlijke pass door de lucht van Bel Hassani, die Biereth werkelijk schitterend controleerde, om de keeper heen ging en de bal in het lege doel schoof.

RKC bezet na deze overwinning de zevende plaats in de Eredivisie. Volgende week speelt het uit tegen het in vorm verkerende Fortuna Sittard.

Deel dit bericht met je vrienden!